Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Nova

Aloha! Mijn naam is eigenlijk Eline (deze gebruikersnaam was al in gebruik) en ik ben tweeëntwintig jaar. De reden dat ik een account aangemaakt heb, is omdat mijn manuscript "af" is en ik op zoek ben naar tips om het verhaal nog net iets beter te maken met eventueel ervaring en kennis van anderen, voordat ik het durf op te sturen naar een uitgeverij. Bij deze dus al hartelijk bedankt voor alle tips die ik hier tegen ga komen! Liefs! x

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor de berichtjes!
Welkom! Ben benieuwd naar je manuscript, ben je van plan stukjes bij 'proeflezen' te plaatsen?
Dank je! Daar heb ik inderdaad gekeken, maar het lijkt mij een wederdienst en dit klinkt misschien heel raar, maar ik vind lezen niet leuk, omdat ik het niet kan. Dankzij ADD heb ik een verschrikkelijk slechte concentratie en lees ik zo ontzettend langzaam, dat het mij meer moeite kost dan dat ik er daadwerkelijk plezier in heb.
Welkom, goed dat je via SOL de puntjes op de i wil zetten voor je manuscript. Welk genre heb je geschreven?
Ook bedankt! Het is een roman, dat in het begin lijkt op een typische chicklit, maar vervolgens een hoop serieuze drama krijgt. Hebben jullie trouwens nog tips voor de grammatica/spelfouten? Want ik heb al vrienden gevraagd het na te lezen, omdat als ik heel eerlijk ben mijn Nederlands verschrikkelijk is. Toch lezen ook zij nog over sommige fouten heen. Nu weet ik wel dat ik het op kan sturen naar een professioneel iemand, maar spijtig genoeg heb ik daar het geld niet voor. Gemiddeld ben ik dan zo'n achthonderd euro kwijt en dat is toch wel behoorlijk veel geld voor een verhaal dat misschien wel nooit uitgegeven zal worden. Dat zeg ik niet omdat ik er niet honderd procent achter zou staan, maar ik blijf graag realistisch.

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hebben jullie trouwens nog tips voor de grammatica/spelfouten?
Ja, daar hebben alle schrijvers mee te maken. D'r zijn al hele topics over! ;) http://www.schrijvenonline.org/forum/10253 http://www.schrijvenonline.org/forum/het-schrijfp… ... om er eens twee te noemen. Je kunt er vast nog meer vinden als je de zoekfunctie gebruikt.
Oh, kijk eens aan! Heel erg bedankt. De tip om het lettertype te veranderen had ik nog niet gehoord, maar klinkt als een erg goede om uit te proberen.

Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ha Nova, welkom! Een abonnement op Onze Taal wel eens overwogen? Ze hebben ook een superhandige website waar veel voorkomende vragen gedetailleerd worden beantwoord: https://onzetaal.nl.