Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Adeikenboom zegt goedendag

Goedendag medemensen, Als student altijd al geïntereseerd geweest in boeken schrijven en lezen. Dan heb ik het voornamelijke over de crime/mystery boeken. Nadat ik 'De Waarheid over de zaak Harry Quebert' in een rap tempo had uitgelezen, begon het bij mij te kriebelen. Dus vandaar dat ik mijzelf op deze site heb aangemeld. Op het moment volg ik een stageproject in Australië, dus in het beetje spare time naast het uitbundig verkennen van het land, probeer ik zoveel mogelijk te schrijven. Onlang ben ik begonnen met een begin aan een boek, waar ik tot nu toe al minstens 2000x veranderingen heb doorgevoerd op de eerste bladzijde. Kortom ik heb nog genoeg te leren en ik ga ervan uit dat het ook mogelijk is! Gegroet, Arthur

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Arthur, welkom op het forum. Heel herkenbaar, dat constante herschrijven. Een van de eerste tips om dat tegen te gaan, las ik hier: lees niet terug om te voorkomen dat je je interne redacteur aan zet. Doe dat pas op een later moment.

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Welkom Arthur! Een metafoor die mij goed helpt (en jou hopelijk ook een beetje): De eerste versie die ik neerkladder, zie ik als het maken van een klomp klei. Materiaal om mee te werken. Pas als ik een flinke klomp heb, ga ik boetseren. Veel plezier in elk geval, met schrijven en reizen!

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Beginnen met beginnen aan een boek is de eerste stap :D . Maar dat 2000x veranderen mag je niet meer doen hoor, gewoon flink doorjassen tot je een paar honderd bladzijden hebt, dan mag je aan veranderen gaan denken. Nog veel plezier in het land down under!

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Adeikenboom welkom en succes met je verhaal. Ik laat mijn werk altijd even een paar dagen liggen en lees het dan opnieuw. Dan zie ik beter wat er mist of juist geschrapt kan worden. Soms gebruik ik te veel bijwoorden en soms te weinig omschrijving, waardoor het voor de lezer niet meer duidelijk is. Op dit moment ben ik voornamelijk mijn schrijfstijl aan het ontwikkelen door op deze site mee te doen.

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hartelijk dank voor het warme welkom en ik zal zeker de feedback met mij meenemen ;) @Diana, natuurlijk mag dat. Op het moment studeer ik HBO-toerisme.

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Welkom en veel plezier gewenst. Probeer de wekelijkse schrijfoefeningen op het forum eens. Een goede manier om te oefenen. Dat her-her-her-her-enz-schrijven ken ik ook. Heb jij ook dat je je verbeteringen weer weg verbeterd? Niet doen, want het is zonde van je tijd. Ik ben er pas geleden achter gekomen dat eerst een complete verhaallijn hebben het makkelijkste werkt (voor mij dan). En daarna de tekst gaan 'schetsen' en daarna pas 'echt' schrijven. Die kleine verbeteringen komen wel in versie tig en later ;) Ik ben benieuwd naar je verhaal.

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het is vaak dat de eerste schrijfwerk niet het boek zelf is nadat het duizend keer is herschreven. Heel herkenbaar, maar welkom op SOL :)