Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Nou...laten we het eens proberen.

3 februari 2014 - 15:23
Hallo allemaal! Mijn naam is E. Sleip en ik ben erg dol op schrijven (ookal bak ik er nog niet zo veel van). Ik schrijf al sinds ik een jaartje of tien-elf was. Ik had laatst nog mijn eerste ''boekjes'' gevonden die ik als kind schreef, dit waren meestal pokémon verhalen. Ik vind het altijd leuk om oud werk van mezelf door te lezen om te zien hoeveel mijn schrijfstijl is veranderd in die tijd : ) Mijn grootste hobby is tekenen, maar de laatste tijd heeft het schrijven zich ook weer aardig op de voorgrond gezet. Het geweldige van schrijven vind ik dat als ik er eenmaal mee bezig ben, ik ook daadwerkelijk in die grote fantasiewereld ben (het nadeel is dan wel dat ik dan ook niemand meer hoor of zie als ik het eenmaal te pakken heb...maar het allerergst blijft natuurlijk, ja ja : schrijversblock.) . Het creëren van werelden met personages die ieder hun eigen gevoel en trekjes hebben is gewoonweg fantastisch. Vooral omdat ik helemaal geen uitgaanstyp ben vind ik het geweldig om helemaal op te gaan in eigen verzonnen wereldjes. Wel moet ik bekennen dat ik niet zo'n grote fan ben van het lezen zelf, maar meer van het schrijven. Voor de rest plan ik niet echt om hier iets mee te doen, maar het gewoon lekker als hobby te houden. Het voelt heerlijk om na een zware dag eens een lekkere horror scenario te schrijven. Ik had eigenlijk nooit echt moed om me voor zo'n site als deze aan te melden, omdat ik mijn schrijfstijl gewoon rondweg slecht vind. En als anderen dan ook nog eens zo goed zijn is het natuurlijk helemaal moeilijk om jouw werk ertussen te zetten. Maar deze site leek me heel leuk dus ik dacht het toch maar eens te proberen...en wie weet!

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
3 februari 2014 - 18:03
haroema, welkom Tip 1: schrijven begint met lezen ;)
bedankt voor het verwelkomen beide : ) haha en nee dankje xP

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
4 februari 2014 - 8:25
JP heeft wel gelijk eigenlijk
Ik weet het. Het probleem is altijd dat ik op Nederlandse literatuur zo snel afhaak omdat ik het simpelweg niet uitdagend vind. Heb jij suggesties wat een 'must' zou zijn om te lezen?

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
4 februari 2014 - 9:53
Hm, als je fantasy schrijft, vind je dat misschien ook interessanter om te lezen? Dan zou ik beginnen bij Patrick Rothfuss. Smaken zijn persoonlijke, maar ik vind hem de beste fantasy-schrijver sinds... lang.

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
10 februari 2014 - 20:35
Welkom! Patrick Rothfuss is inderdaad een aanrader wat betreft fantasy, maar er zijn ook nog genoeg andere goede fantasyschrijvers. Google maar eens gewoon. Wel erg weinig Nederlanders daartussen, dat is waar. En als je dan toch literatuur wilt lezen: ik heb me voor mijn Nederlands-literatuurlijst "gespecialiseerd" en boeken die nét een beetje anders en spannend zijn, magisch realisme, literaire fantasy, dat soort dingen. Ze bestaan dus wel, alleen zijn ze een beetje verborgen. En ik moet zeggen dat "echte" fantasy dan toch meer volstaat. En plaats anders gewoon eens iets op proeflezen, dan kun je ontdekken of je schrijfstijl echt zo slecht is als je denkt. Gotta catch 'em all!