Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Blavatski

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben zomaar hier binnen komen vallen met mijn schrijfsels. Was waarschijnlijk niet zo beleefd. Hoop dat jullie mijn onhandig gestuntel willen vergeven. Ik ben een seniorendame die in Antwerpen woont, maar ik heb nederlandse roots en hou graag contact met nederlandse mensen. Mijn naam is Marijcke Cauwe en ik ben moeder van 4 kinderen en oma van 4 kleinkinderen. Als hobby beoefen ik astrologie en leg ik de kaart voor mensen die daar om vragen. De kaarten van de Tarot. Soms houd ik een kleine séance in intieme kring. Je ziet ik ben een mens met een "paranormaal" kantje. Ik heb daar niet om gevraagd. Dat is vanzelf gekomen en gegroeid met de jaren. Ik ben er wel blij om! Nu ik in de herfst van mijn leven vertoef, krijg ik lekker de tijd om veel te lezen en te schrijven. Wat ben ik een gelukkige mens. Fijn dat deze site bestaat! Ik heb een fragment uit mijn reeds gepubliceerde roman "De oude man" op proeflezen geplaatst en ook een gedichtje over de herfst. Mijn volgende boek zal als titel hebben: de man, de Viagrapil en ik. Het is af in grote lijnen, nu nog de afwerking en een uitgever..... Veel groeten vanuit Antwerpen, heel dicht bij de Vogelmarkt.

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Aan DeEllis,, ja zeker ben ik een fan van Blavatsky; uit respect voor haar heb ik de nick wel iets veranderd, dus de y op het eind is bij mij een gewone i :o

Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
goedemorgen blavatski. 'slechts een gewone i'? Mijns inziens zet jij de puntjes op de i... Wat een leuke kennismaking en wat durf je je bloot te geven. geweldig dat je al een roman hebt gepubliceerd, ik ga het stukje op proeflezen snel bekijken! welkom hier... :)

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja die Blavatsky, geen makkelijk leesvoer, maar ze was echt een grote denker met mooie ideeen.

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ha Blavatski, heb jij pas vier kleinkinderen? (Ik al vijf en het gerucht gaat dat...) Als je een oude kale man op de Vogeltjesmarkt zijn rollator ziet voorstuwen, dan hebt ge grote kans dat ik dat ben. Ik leg ook graag een kaartje. De vrouw vind ik het leukste. Veel plezier hier.

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag lieve mensen, terug van een mooie wandeling langs de Scheldekaden tot in Hoboken en met tram 24 terug. Fijn om hier te mogen contact maken en nogmaals bedankt voor de welkomstgroeten en de complimentjes. Tja, ik durf me "bloot" geven, het is mijn natuur, met alle gevolgen vandien, zowel goede als minder goede. Ik zal straks nog een fragmentje op proeflezen zetten, een zeer romantisch en ietwat pikant gedeelte, maar dan stop ik ermee hoor. Het is mijn bedoeling om jullie nieuwsgierigheid te prikkelen.....en dat er dan een "bestseller" geboren wordt! :eek: en ik van mijn royalties kan genieten :retard:

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zal zaterdag eens goed rondkijken, Ros! Mij herken je aan mijn labrador, goudbruin en ontzettend lief. Ik haal alle weken een lekker bruin broodje op de markt en wat bloemen. Tof.

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Oei, mijn humor wordt kennelijk niet begrepen! Ik heb geloof ik al uitgelegd dat ik er geen cent mee verdien, (zie boekpresentatie en de reacties), maar dat ik blij ben iets terug te kunnen geven op het gebied van "leesvoer". Dat is mijn betrachting en ook heb ik al iets geleerd op proeflezen nl. een opmerking over te veel verwijzingen tegelijkertijd! Bovendien weet ik heus wel dat mijn talentje middelmatig is; ik kan leuk schrijven, dat is me al honderden malen verteld, maar ik ben geen schrijfster uit gebrek aan discipline. Talent alleen is niet genoeg....om een bestseller te verwezenlijken.

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Over bestseller gesproken: de boeken over Harry Potter zijn werkelijk prachtig en zeker niet alleen voor kinderen bedoeld; als volwassene moet je tussen de regels door kunnen lezen. Hoe ze de samenleving hekelt op een zo´n humoristische manier. Dat is een schrijfster om UUUU tegen te zeggen.

Lid sinds

19 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Daar gaat het allemaal niet om, maar er zijn hier regels voor het proeflezen. Het is geen publicatieplek.

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat zei Boeddha ook al weer? Zittend onder de vijgenboom (potdorie alweer een boom!): En dit is de waarheid van de opheffing van het lijden: het prijsgeven van alle hartstocht, van alle macht.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ marja, ik moet je gelijk geven! Ik had gisteren al verwacht dat Dries de vreselijk lange titel zou inkorten. En nu dit erbij...... Ik kijk voorzichtjes mee hoe alles hier verder verloopt.......

Lid sinds

19 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
[quote=Blavatski]Wat zei Boeddha ook al weer? Zittend onder de vijgenboom (potdorie alweer een boom!): En dit is de waarheid van de opheffing van het lijden: het prijsgeven van alle hartstocht, van alle macht. Off topic. Waar slaat dit op?

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik dacht als iemand citeert: Naast de boeddha bloeit kardinaalshoed, monnikskap en salomonszegel, dan leeft men min of meer met het boeddha-inzicht en wordt men iets breder van opvattingen - ik ben alleen maar heel enthousiast en zeker niet uit op promoten van mijn boekje, die fase is al voorbij, het is al een tijd je op de markt en ik ben een tevreden mens; gewoon, meer moet je er niet achter zoeken :unibrow:

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vond de reactie van Marja nogal scherp en het is bovendien aan Dries om mij te corrigeren hetgeen hij trouwens al heel beleefd en vriendelijk gedaan heeft! En nu ga ik erover zwijgen en citeer samen met Marc Reyenebeau dat ik geen energie wil verspillen aan ergernis.

Lid sinds

19 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het is hier geen schooltje waar alleen meester Dries iets te zeggen heeft. Die heeft wel wat anders te doen dan iedereen steeds op de vingers te tikken. :) We hebben hier de gewoonte om elkaar erop te wijzen als iets niet volgens de regels gaat. Niet om vervelend te doen, maar om het een beetje leefbaar te houden, zal ik maar zeggen. Marja probeerde je even de regels uit te leggen. Nu weer verder on-topic. Ik had je ook nog geen welkom geheten. :o Welkom dus :nod: Schrijf/lees lekker met ons mee.

Lid sinds

18 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Welkom, Blavatski. Ik wens je veel lees-, leer- en schrijfplezier hier met ons. groetjes, Ariadne

Lid sinds

19 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
[quote=Blavatski Ik dacht als iemand citeert: Naast de boeddha bloeit kardinaalshoed, monnikskap en salomonszegel] Dit is geen citaat, maar een haiku van mijn hand en heeft het juist over het naast elkaar staan van verschillende symbolen. Je conclusie kan kloppen, maar mijn levenshouding en opvattingen hadden niets te maken met mijn simpele vraag, vandaar OT. Ik kijk bij proeflezen om heel iets bij te dragen aan de ontwikkeling van werk en/of iets op te steken van de kritiek van anderen. Dan verwacht ii geehn promotiepraatje. Goede kritiek geven kost veel tijd en energie. Het is handig als we de regels hanteren. Iets wat al uitgegeven is hoeft niet meer te worden gecorrigeerd en er is een plek waar je kunt promoten.