Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Kirsty

Hallo iedereen! Een tijdje geleden kwam ik op SchrijvenOnline terecht omdat ik op zoek was naar schrijftips. Ik keek wat rond op het forum en zag een aantal interessante topics staan, maar ik meldde me niet meteen aan. Ik moet bekennen dat ik, als beginnend schrijfster, bang was dat ik niet zou passen tussen 'al die mensen die allang een boek hebben uitgegeven' of die in ieder geval veel meer schrijfervaring hebben dan ik. Maar 'until you try you'll never know'. Ik kwam tot de conclusie dat ik alleen maar kan leren van iedereen op dit forum en besloot toch lid te worden. En hier ben ik dan. Mijn naam is Kirsten, ik ben 17 jaar oud en ik zit in 6 gymnasium. Uiteraard houd ik van schrijven - anders zou ik hier niet zijn. Daarnaast zijn mijn hobbies lezen, acteren en leuke dingen doen met mijn vrienden en ook zing ik graag (hoewel ik vermoed dat mijn familie daar niet altijd even blij mee is). Door de jaren heen heb ik best wat geschreven. Korte verhalen, iets langere verhalen, fanfiction. Nooit ben ik begonnen aan een 'boek', of liever gezegd, nooit heb ik zo'n groot project afgemaakt. Ik heb een aantal pogingen gedaan, maar op een of andere manier verdween na een tijdje telkens mijn enthousiasme over mijn ideeen. Daarna begon ik weer aan iets nieuws, wat ik vervolgens ook niet afmaakte, hoewel ik soms de hele plot al had uitgedacht. Daar wil ik graag verandering in brengen, en ik hoop dat ik hier veel leer en inspiratie en motivatie zal vinden om door te schrijven. Ik ben nu van plan te schrijven in het genre dat ik ook erg leuk vind om te lezen, namelijk Young Adult met een 'bovennatuurlijk tintje'. Ik hoop dat ik jullie hiermee genoeg geinformeerd heb ;). Als je vragen hebt: stel ze gerust.

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom :)

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Kirsten, welkom hier! Heb je weleens van NaNoWriMo (National Novel Writing Month) gehoord? Ieder jaar schrijven mensen over de hele wereld in één maand een verhaal van minimaal 50.000 woorden. Pittig, maar hartstikke leuk om te doen; mensen motiveren elkaar, je kunt in een grafiek zien hoever je al bent en hoever anderen zijn, en 'word wars' (kleine schrijfwedstrijdjes) met elkaar voeren... Misschien kan het je helpen langere stukken te schrijven. Het is elke november, dus nog een paar dagen en dan gaat de editie van dit jaar van start... Er doen ook een hoop mensen van dit forum mee. Voor meer info: http://nanowrimo.org/en/dashboard En hier op het forum zijn er ook topics over: http://www.schrijvenonline.org/forums/tijdelijke-…

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hey Judy! Ook jij bedankt voor het hartelijke welkom hier :). Ik heb inderdaad van NaNoWriMo gehoord; ik heb zelfs vorig jaar een account aangemaakt met de bedoeling om mee te doen. Helaas mislukte ook die poging tot het schrijven van een lang verhaal, omdat mijn SE-week (schoolexamens) vorig jaar in de tweede week van november viel. Ik gaf het op toen ik in die week en de week die daaraan vooraf ging (en dus de eerste twee weken van november) geen tijd had vrijgemaakt om te schrijven, omdat ik me alleen maar richtte op school. (Ik ben nogal een streber/perfectionist en het liefst zie ik mezelf aan het eind van dit schooljaar cum laude slagen, maar dan moet ik er natuurlijk wel wat voor doen ;).) Helaas is het dit jaar niet anders en omdat het mijn examenjaar is, ben ik nog meer dan vorig jaar bang dat het schrijven van ten koste gaat van mijn schoolwerk. Verder heb ik het dit jaar extra druk, omdat ik sinds vorig schooljaar een programma volg aan de Universiteit Leiden en ik daarvoor begin december een onderzoek moet inleveren. Daar moet ik nog rond de 100 uur voor maken. Dus ik denk dat het er weer niet van gaat komen dit jaar. Ik kan het natuurlijk altijd proberen, maar het is inderdaad een pittige klus. Bedankt voor de tip, in ieder geval! Ik zal de topics nog even doorlezen, misschien ben ik nog over te halen ;).

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Tja, school is natuurlijk belangrijker! Veel succes ermee, en NaNo is er toch elk jaar weer. Met minder woorden meedoen kan trouwens ook, dan bepaal je gewoon je eigen doel (vorig jaar had een aantal mensen bijvoorbeeld 10.000 woorden als streven, een stuk beter te doen...). Zag overigens dat ze ook een soort zomereditie hadden (NaNo-en in juni of augustus), genaamd Camp NaNo...: http://www.nanowrimo.org/en/campnano

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Judy: ja, helaas wel... Misschien is 10.000 woorden nog haalbaar, ik ga erover nadenken. Ook zal ik even kijken naar de link. Bedankt voor de tip! @jennn: dankjewel!

Lid sinds

10 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Kirsty Het is lang niet zeker hè dat iedereen hier al een boek heeft uitgegeven, of meer schrijfervaring heeft dan jij. Ik waarschijnlijk niet, hoewel ik al veel ouder ben dan jij Zo zie je maar. Welkom, en veel plezier hier.

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Hilde Cornelis: Gevalletje van overhaaste generalisatie ;). Ik las over een aantal mensen dat ze al een boek hadden uitgegeven en dacht meteen dat veel meer mensen hier dat dan wel gedaan zouden hebben. Inmiddels ben ik erachter gekomen dat ik het niet helemaal bij het goede eind had. Excuses voor mijn vooroordelen :). Verder kan ik misschien in verhouding langer of meer geschreven hebben, maar dat betekent niet dat het allemaal van goede kwaliteit is. Een aantal schrijfsels heb ik nooit door anderen laten lezen en dan kom je natuurlijk ook niet veel verder. Maar dat terzijde ;). Bedankt in ieder geval voor het welkom op dit forum en ik denk dat het vele plezier wel goed komt ;). Ik ben in ieder geval van plan om veel te leren, en dat is altijd fijn :).

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Haha, als je doelt op mijn overload aan emoticons: ik probeer erop te letten. Op een of andere manier is dat op een gegeven moment een gewoonte geworden waar ik niet zo makkelijk vanaf kom :P. (Zie je? Doe ik het weer.) En wat ze zeggen: The world is like a mirror. If you face it smiling, it will smile right back. So I'll keep smiling ;).

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Misschien een beetje laat, maar alsnog welkom Kirsty! Leuk voorsteltopic heb je geschreven. :D Je vindt hier alleszins veel informatie. Wat grappig dat je net als ik in 6 gymnasium zit. Vervelend hé, dat eindexamenjaar? Ik houd de laatste tijd echt zo weinig tijd voor schrijven over, zeker ook omdat ik erg druk bezig ben met mijn andere hobby. Nou, veel plezier alleszins!

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom Kirsty. Ik had op mijn zeventiende ook nog geen enkel boek gepubliceerd, hoor. :D Het helpt mij altijd om mezelf niet met anderen te vergelijken (er zijn tenslotte altijd anderen die veel beter kunnen schrijven/pianospelen/voetballen/kantklossen/paalzitten dan ik), maar alleen met mezelf in een eerdere fase. En ook om me niet af te vragen of ik als schrijver goed genoeg ben, maar om te af te vragen hoe ik kan groeien als schrijver. Ik hoop dat dit forum je een stap verder brengt in je schrijverschap.

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Cats: Haha, ach, beter laat dan nooit, toch? ;) Ja, het eindexamenjaar is inderdaad best pittig. Ik heb er vertrouwen in dat het uiteindelijk wel goed zal komen en tot die tijd is het hard werken. En daarna nog harder werken als ik ga studeren, haha. Maar dat zie ik dan wel weer :). Jij ook veel succes dit jaar, in ieder geval. @Helga: Dankje! Dat is inderdaad een goede instelling. En dat ik verder kom in mijn schrijverschap, hoop ik natuurlijk ook :).

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja, ik hoop ook dat het goed zal komen, maar soms ben ik er wel weer bang voor. :P Weet jij trouwens al wat je wilt worden? Ik ben er nog niet uit.

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Cats: Ik ben ook regelmatig aan het stressen. Vooral in hele drukke weken zoals de PTA-week/SE-week/testweek of hoe ze het dan ook noemen. Ook deze week moet ik er weer aan geloven, helaas. Ik wil na mijn examens klassieke talen gaan studeren. Wat ik daarmee ga doen, zie ik wel ;). Weet je wel al welke richting je op wil, of ook nog niet? Edit: ik heb je PB'tje gelezen, lijkt me een goed plan om ons gesprek niet hier voort te zetten. Edit: @Suicine hieronder: ik had het vandaag toevallig met mijn docent over de studie klassieke talen en wat je ermee kan. Hij legde uit dat je er ontzettend veel mee kan doen en gaf als voorbeeld medewerkers (met redelijk hoge functies) van een aantal bedrijven die ook klassieke talen hebben gestudeerd en het bedrijfsleven zijn ingerold. Zelf zie ik het wel, zoals ik hierboven al zei. En thanks, dat tweede zal vast lukken :).

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oeh, klassieke talen. Nice. Ik heb nu alleen Latijn, geen Grieks meer, en volgens mij ben ik de enige van de klas die het nog redelijk leuk vind. Het gaat mij eigenlijk vooral om de cultuur, Romeinse oudheid, dat soort dingen. Wat je ermee kunt worden? Lerares Latijn/Grieks, vertaler van klassieke teksten, medewerker in een museum, oudheidexpert (weet eigenlijk niet echt wat dat inhoudt...) The world is like a mirror. If you face it smiling, it will smile right back. Die had ik nog nooit gehoord, maar ik vind 'm wel leuk. In ieder geval, veel succes en plezier in het schrijven!