Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ook Rampen schrijven geschiedenis ;-)

Even voorstellen lijkt zo simpel en toch. Ok, ik ben Dick Ramp woon in Almere en schrijf al wat jaartjes. Ik ben in 1988 begonnen met een autobiografie. Dit veroorzaakte een storm in de familie. Ik begon de kracht van het geschreven woord te begrijpen. Hierna heb ik heel veel korte verhalen geschreven, vier scripts waarvan er een is uitgegeven door een Engelse uitgever, dit bleek achteraf een malafide uitgever te zijn, ik was er even klaar mee. Ik schreef toen een jaar of zes. Ik besloot mijn maatschappelijke carrière op de eerste plaats te zetten. Ik ben begonnen als onderhoudsschilder in de bouw, toen beveiligingsbeambte en daarna een IT specialist bij een grote bank, deze functie oefen in nog steeds uit. Dus voorlopig tot zover mijn maatschappelijke ladder, nu het schrijven weer. Ik heb inmiddels twee cursussen lopen bij de Schrijversvakschool in Amsterdam, dit is ontzettend leuk. De eerste techniek is het schrijven van Essays. Ik schrijf 'techniek' omdat ik juist dat wil opschroeven. Voor talent bestaat geen cursus. Tot zover. Ik hoop dat het goede gevoel dat ik al ervaren heb wanneer ik hier rond surf blijft, ik voel mij hier wel thuis.

En toen was het 2022. Het lijkt wel of ik iedere 6 jaar hier weer iets neerzet. Inmiddels drie boeken verder: Nachtritten, Dodelijke date en Dodelijk verleden. De laatste is een vervolg op Dodelijke date. (Uitgever: Schrijverspunt) Inmiddels heb ik weer een script klaar: Cody. Deze is inmiddels naar uitgevers gestuurd en ik wacht met smart. Ik ben nog steeds columnist bij fok.nl en schrijf daar nu best succesvol.

Groetjes. Dick

Lid sinds

16 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Dick, Interessante ervaringen. Godfried Bomans meende dat het heel goed was voor een schrijver als hij ook in het volle, echte leven stond. Daar mankeert het bij jou ook niet aan. Succes.

Lid sinds

19 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Welkom. We hebben al een DJ, maar of die uit 1956 is betwijfel ik. Is het ooit nog goedgekomen met je familie?

Lid sinds

16 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja, dat is meteen een intrigerende vraag. Maar dat is de charme van dit forum, denk ik.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste Zjors en Ros, mijn familie zou een best selling boek kunnen vullen met alles erop en eraan. Het mag duidelijk zijn dat ik dit nooit kan doen. Mijn ouders zijn dood maar mijn broers en zusters leven nog en ik heb er min of meer een soort band mee. Dat klink vaag dat is het ook en dat moet het helaas blijven. Ik ben er als enige goed vanaf gekomen ook al omdat ik mij op tijd zelf onderwezen heb. Dank voor jullie aardige reacties. Groet, Dick PS. De toevoeging 1956 is mijn geboortejaar en de DJ klopt ook al Dick Johannes, eigenlijk Dirk omdat mijn vader zo heette. Ik vind Dirk niet klinken.

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Goede avond Dick, hartelijk welkom, ik hoop spoedig iets te mogen "proeflezen"! Schrijf maar waar je je het best bij voelt, over stormen in de familie zou ik ook een aardig boompje kunnen opzetten. Maar ik hou het hierbij..... Positief denken, jezelf toelachen in de spiegel, heb ik gelezen in het boekje van Scorpio. Gedane zaken nemen geen keer! Nog een fijne zondag, Lien

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Dick! Weer terug? Ben je nog aan het schrijven?
Ben nooit gestopt, het heeft hooguit op een laag pitje gestaan..... Ik wil mij er weer volop ingooien. Op fok.nl krijg ik steeds betere commentaren......