Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Nieuwe schrijver Stormbreaker

Beste mensen, Ik ben Storm (dat is mijn nickname) en ik ben al een aantal jaren blogger en schrijver. Aangezien reclame hier ten strengste verboden is weet ik niet of ik voorbeelden van weblogs van mij kan geven aangezien dit als reclame opgevat kan worden, ik weet niet hoe streng de moderators zijn. Als nieuweling wil ik niet direct problemen met hun krijgen, want je moet nooit direct onder een vergrootglas komen te liggen. Ook schrijf ik en dat doe ik al jaren. Helaas heb ik veel onafgemaakt werk. Gisteren kreeg ik opeens een ingeving en heb ik een verhaal van 10 A4'tjes (pt. 12 zonder veel regelmarges, ruim 6000 woorden) geschreven. Ik zat helemaal in het verhaal en ik heb dit verhaal inmiddels ook afgemaakt. Ik kwam toevallig op deze site toen ik informatie zocht over het altijd al problematisch aspect van uitgeven. Ik ben nu 18 jaar en heb vroeger wel eens een kinderboekenuitgever benaderd (toen was ik net 11 jaar) om een toenmalig kinderboek uit te laten geven. Nee, dat mocht uiteraard niet, wel is één van de manuscripten op de website gekomen. Een 15-jarige schrijver hier, FantasyUK, schreef in een ander topic of er een leeftijdsgrens was om uit te geven. Behalve dat een manuscript belachelijk goed moet zijn is het bij veel uitgevers wel een vereiste boven de 16 jaar te zijn. Tot 18 jaar moeten de ouders ook tekenen. Zoals ik al zei, ik heb dit probleem niet meer (wordt dit jaar alweer 19). Maar het blijft altijd moeilijk om een manuscript in een boek om te zetten. Daarvoor lijkt het wel dat je ook connecties moet hebben die je een beetje in het wereldtje kunnen laten rollen. Na mijn kinderboeken als 11 jarige heb ik tot vandaag nog wat onafgemaakt werk geschreven waarvan één van de manuscripten, die al heel ver is, opgepikt is door een kennis en ter inzage in gelegd bij een meeting op een universiteit. Verder is er nog een meisje mee geholpen dat kanker had, die is helaas overleden. Ze heeft de laatste dagen nog wel kunnen genieten van mijn manuscript, een mooie gedachte. Je ziet het, door die connectie heb ik toch iets bereikt, het bewijs dat connecties niet slecht zijn voor een beginnend schrijver. Als jullie nog meer willen weten over mijn werk, vraag het gerust. Groet, Stormbreaker.

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom hier, Storm! Leuke intro. En ja hoor, je mag je website vermelden. Dat kan via "mijn account". Onder mijn naam hier zie je staan "Eat, drink", etc., daar zou jij dan de naam van je website kunnen weergeven. Grapje tussendoor: je schrijft dat je "al weer 19" wordt. De hoeveelste keer is dat? ;) Zie voor meer fouten tegen het spatiegebruik de site van Signalering Onjuist Spatiegebruik, echt heel grappig voor mensen die van taal houden: www.spatiegebruik.nl.

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oja, natuurlijk. 'Al weer' moet 'alweer' zijn, dat mag je gewoon aan elkaar schrijven. Mijn genres waren vroeger kinderverhalen, daarna heb ik iets met fantasy gedaan (toen was ik 13/14 jaar) en daarna een persoonlijk boek, dus non-fictie (16/17 jaar). Nu schrijf ik wel fictie maar zeer realistisch, het had ook echt kunnen gebeuren. De fantasy heb ik de rug toegekeerd. Na een hele tijd schrijven aan een boek wat per se lang moest worden was ik het helemaal zat. L'Chaim, ik vermoed dat mijn hele instelling van het schrijven niet goed is. Ik wil steeds per se lange boeken maken, maar een verhaal kan toch ook wat korter zijn? Het ligt er toch aan of er kracht in zit? Wat is de ideale lengte voor een manuscript? Ik begin vaak ergens aan en na een tijdje verlies ik mijn motivatie erin. Dan stop ik er weer mee.

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Storm, je moet je helemaal niets aantrekken van wat eventueel de ideale lengte voor een manuscript zou kunnen zijn. Er is maar één ideale lengte en dat is de lengte die jij, als schrijver, beoogt. Jij bent immers de baas over wat je schrijft en over het aantal woorden. Schrijf vanuit je hart, schrijf wat jij lekker vindt om te schrijven, schrijf over dingen die je raken. Het is zeer zeker niet de bedoeling te schrijven vanuit het perspectief van een uitgever. Na een aantal jaren schrijven weet ik nu bijvoorbeeld van mezelf dat mijn kracht ligt in het schrijven van korte verhalen, essays en poëzie. Dat gezegd hebbende: om het genre te oefenen ben ik een roman begonnen en daarin zit ik nu in hoofdstuk 3. Samenvattend: gewoon schrijven dus. Hup, aan de slag! :lol:

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zal zeker niet schrijven vanuit het perspectief van de uitgever. Mijn werk wat ik nu heb heeft een personage wat niet ieder verhaal heeft. Deze man ken ik al door en door uit mijn fantasie, ik weet precies hoe hij zal reageren. Hij vertelt in mijn werk zijn visie op het leven.

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
Stormbreaker, welkom! Wil je in de topictitel je naam vermelden, dat zegt wat meer dan Nieuwe schrijver. Nieuwe schrijvers zijn er natuurlijk niet veel, maar toch ... ;) .

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dankjewel, zie mijn commentaar op jouw proeflezentopic in de sectie 'proeflezen'.
Bedankt! ;)

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hartstikke welkom, Stormbreaker!!! Gewoon verder blijven doen, zo te horen ben je al aardig op weg. :D Trouwens leuk dat je verhaal toen op de site van de uitgeverij is gepubliceerd. Staat dat er nog steeds op? Anders zou ik, als je me zegt hoe ik er terechtkom, eens kunnen gaan kijken. Als je het liever niet hebt, mag je dat gewoon zeggen, hoor, dan begrijp ik dat. PS: Ik ben ook redelijk 'nieuw', dus ik weet niet of je daarnaar mag linken op het forum. :O

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het verhaal staat er niet op. Daar heb ik helaas zelf voor moeten zorgen. Ik heb een ruzie met erg vervelende mensen van een ander forum gehad. Die gingen toen naar mijn privégegevens op zoek en kwamen op oud werk uit dat ik als klein kind heb geschreven. Ze begonnen mij vervolgens te pesten dus ik moest de uitgeverij (was Kluitman) vragen het stuk te verwijderen. Volgens mij hadden ze dat toen ook gedaan.

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ow, dat is balen, snap niet waarom ze je daarom moeten pesten. :( Dat is helemaal niet cool van ze! Ik ben zestien, maar gelukkig doen mijn leeftijdsgenoten niet zo. Aan sommigen heb ik mijn laatste verhaal laten proeflezen, en hun reacties waren erg positief en ze wezen me hier en daar op een taalfout/ een slechte zinsconstructie. Dus, ik ben erg blij met ze. :) Wel zijn zij zelf niet echt gefascineerd door schrijven, dus uitgebreide gesprekken met hen voeren gaat niet echt. Gelukkig bestaat hiervoor SOL, waar wél leeftijdsgenoten zitten die mijn passie delen. :D

Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom op SOL, Stormbreaker. :) Je doet al heel wat stof opwaaien, merk ik. Moeten we het tweede deel van je nick ook letterlijk nemen, of heb je toevallig een zwak voor een bepaalde dansstijl? :D

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom. :D

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Scarlet, misschien komt het door mijn autisme. Dan begrijp ik soms wel eens iets anders zoals je het 'hoort' te begrijpen. Maar soms heb ik ook een uitgesproken mening, ik deinst niet terug voor een discussie.

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dankje Wirrewapper. Ik zie dat jij op je blog ook eigen werk hebt. Kun je dat een beetje toelichten?
Nee. Ik schrijf zomaar wat, omdat ik het niet kan laten ;)

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb nog niets bereikt met mijn werk (behalve positieve reactie bij proeflezers), maar ach, misschien komt dat nog wel. :P En anders vind ik het gewoon leuk om te doen.

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zal binnenkort, als mijn laatste werk verbeterd is op schrijf- en overige taalfouten, wel 500 woorden eruit pikken en dat op proeflezen zetten.

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Stormbreaker, Ik word er in mei ook 16 en ik hoop tegen dan mijn eerste manuscript te kunnen uitgeven. Zelf heb ik enkel wat 'podiumplaatsen' behaald met schrijfwedstrijden, maar voor de rest ook slechts positieve reacties van proeflezers en leerkrachten. Zou je trouwens de link van je blog in een bericht willen sturen naar mij? Ik ben namelijk ook van plan om er eentje op te richten, maar ik weet nog niet echt hoe en wat exact er moet opstaan. Ik zoek nog een goed voorbeeldblog. Anderen mogen mij ook altijd tips/ideeën/links geven hoor ;)

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Kun je me misschien ook in een bericht de link van je blog doorsturen? Ik ben best nieuwsgierig. :)