Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo Allemaal - fritztheknife

Mijn naam is Maria Staal. Ik heb een aantal jaren in Engeland gewoont en heb daar 4 boeken geschreven (in het Engels). Nu ben ik weer terug in Nederland en ben bezig met mijn 5e boek. Ik schrijf voornamelijk non-fictie met als onderwerp architectuur geschiedenis. Mijn nieuwste boek gaat dan ook over de wederopbouwarchitectuur in mijn woonplaats. Dit boek zal uiteraard in het Nederlands worden geschreven. Ik ben ook bezig mijn 3e boek in het Nederlands te vertalen. Naast het schrijven van boeken hoop ik dat ik in de nabije toekomst als freelancer teksten kan gaan schrijven over architectuur, maar dat staat nog in de kinderschoenen. Omdat ik helaas nog niet van mijn schrijven kan lezen werk ik ooknog part-time. Het lijkt me heel leuk met iedereen op dit forum van gedachten te wiselen over schrijven en alles wat daar mee te maken heeft.

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Welkom, fritztheknife. Leuk dat je al wat boeken hebt geschreven! Ik wil je er alleen wel even op wijzen dat Schrijven Online zich op het creatief schrijven richt. Fictie dus. Dan weet je dat. In ieder geval veel lees- en leerplezier hier. Een tip: rechtsbovenin hebben we een zoekfunctie die je waarschijnlijk vaak informatie kan bieden als je ergens vast komt te zitten met het schrijven. En zou ik je mogen vragen om je gebruikersnaam in de topictitel te vermelden? (Dus "Hallo Allemaal - fritztheknife".) Dit omdat het anders in de toekomst erg lastig voor mensen is om je voorsteltopic terug te vinden. Je kunt het aanpassen door in je startbericht op 'bewerken' te drukken. Alvast bedankt :)

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Mijre, Bedankt voor je reactie. Ik heb de topic veranderd met mijn naam er in. Ik hoop dat het goed is zo. :) Ondanks dat ik non-fictie schrijf, denk ik toch wel dat ik wat aan dit forum zal hebben. Bovendien vind ik het gewoon leuk om met andere schrijvers te praten. Ik ken al heel veel schrijvers die in het Engels schrijven (fictie en non-fictie), maar nog geen Nederlandse schrijvers. Het lijkt me leuk er eens wat te 'ontmoeten'. : ) Groetjes, Maria

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik bedoelde je nickname van hier op het forum ;) Zodat mensen later makkelijk kunnen terugvinden wie er achter 'fritztheknife' zit. En soms zijn er meetings, dus dan kun je schrijvers ook ontmoeten zonder aanhalingstekens :) Erg gezellig!

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Allemaal, Bedankt voor het hartelijke welkom! :-) @Jungle, geen probleem om mijn eigen naam te gebruiken. Dat heb ik net zo lief. @Waus, fritztheknife is een personage uit een Amerikaanse detective serie en aangezien het zo uniek is, gebruik ik het vaak voor forums e.d. Maria

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Naast het schrijven van boeken hoop ik dat ik in de nabije toekomst als freelancer teksten kan gaan schrijven over architectuur, maar dat staat nog in de kinderschoenen. Omdat ik helaas nog niet van mijn schrijven kan lezen werk ik ooknog part-time. Het lijkt me heel leuk met iedereen op dit forum van gedachten te wiselen over schrijven en alles wat daar mee te maken heeft.
Hoi Fritztheknife/maria, Welkom, en leuk dat je interesse in architectuur/schrijven hebt, komt je vast van pas bij het schrijven/beschrijven van verhalen. Historisch of modern, of gewoon alles met architectuur? Maar eh, bedoelde je het niet vice versa?? "...schrijven kan lezen werk ik ooknog part-time." Anders, leuke woordspeling, nogmaals welkom.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Maria, Ja, je hebt me betrapt op een schrijffout. :) Uiteraard moet het niet 'lezen' maar 'leven' zijn. Ik schrijf over alles dat met architectuur te maken heeft, maar dan toch wel specifiek over de geschiedenis daarvan. Oude gebouwen dus. Maria

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuk, hoop dat we een keer een stukje van je mogen zien verschijnen op proeflezen, ben benieuwd hoe je over architectuur schrijft, want is best een "droog onderwerp", mits het leuk verpakt is, en dat valt niet mee. Ben zelf ook kunst/ historie freak, heb geprobeerd iets te schrijven, ligt inmiddels allemaal in de prullenbak, maar begin vrolijk opnieuw. Vandaar mijn enthousiasme over je architectuur! :nod:

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een ijzeren dame gemaakt van roestvrij staal effectiever dan een hamer werkt in de Engelse taal schrijft over bouwwerken heeft een passie voor oude kerken woonde in het land van Stonehenge wat een ijverig mens Welkom!