Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Even voorstellen - Lugs

Na een tijdje alleen maar mee te hebben gelezen werd het tijd om me te registreren. :) Ik ben Roeland, en bezig met mijn eerste boek. Hier al veel geleerd en dat hoop ik ook te blijven doen.. Mijn eerste MS vloeit voort uit de liefde voor vertellers zoals Bret Easton Ellis, Tarantino etc. Dit zal dan ook verhaal worden met veel dialoog, vreemde karakters, en dat alles in een duistere sfeer. De eerste 25.000 woorden staan op papier, daar ben ik al erg blij mee. Het doel is om rond de 60.000 uit te komen in totaal, en dat voor het einde van het jaar te hebben geschreven. Dan zal er na meerdere versies waarin ik dingen heb aangepast en herschreven een volledig MS moeten liggen. Erg spannend allemaal, ben benieuwd of het gaat lukken ;) Groet!

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
yes gaat al lekker inderdaad :) maar merk wel dat het nu steeds stroever gaat, nu ik met meerdere plots rekening moet houden etc thanks allen!

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Welkom Lugs, Spannend, ben benieuwd naar je schrijfstijl. [quote=Lugs]Na een tijdje alleen maar mee te hebben gelezen werd het tijd om me te registreren. :) De eerste 25.000 woorden staan op papier, daar ben ik al erg blij mee. Het doel is om rond de 60.000 uit te komen in totaal, en dat voor het einde van het jaar te hebben geschreven. ;)/quote] Wat ik alleen niet begrijp is, en dat heb ik al vaker teruggezien op het forum, een doel aan te houden van het aantal woorden. Is schrijven van een verhaal alleen interessant als je het aantal woorden hebt behaald of zo? Ben nieuwsgierig waarom je dat zo schrijft. In ieder geval namens mij ook hartelijk welkom!

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Nee zo bedoel ik het idd niet.. Maar merk aan mezelf dat ik beter kan schrijven als ik een bepaalde opzet in mn hoofd heb. Die opzet is dus een bepaald aantal woorden verspreid over een bepaald aantal hoofdstukken. Zo kan ik alles goed indelen en denk ik ook voldoende ruimte te hebben voor het verhaal. Hoe doe jij het dan? Je schrijft gewoon raak en ziet wel hoe het zich gaat vormen? Dat lijkt mij een stuk moeilijker namelijk..ben benieuwd!

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Koppelt de vreemde eend aan een dorstige vampier van vers mensenbloed gespeend 'Kom jij eens even hier,' zei de heer der duisternis en zette zijn tanden in de eendenek 'Dat smaakt naar kattenpis!' en de eend zei 'Kwek' Welkom!

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Nee, ik schrijf niet lukraak maar wat op maar ga uit van een periode, een soort tijdlijn. ik heb een aantal personages die elk een eigen verhaal hebben, en uiteindelijk toch met elkaar te maken krijgen, synchroon in tijd. En hoeveel woorden ik daar voor nodig heb, is afhankelijk van de situatie en de achtergrond info wat ik kwijt wil. Dan ronde 1, nakijken of ik alles erin heb staan wat ik wil, ronde 2 schrappen veranderen of toevoegen en dan even niet meer naar kijken, anders blijf ik veranderen, maar heb ik nog altijd geen streef bedrag voor het aantal woorden. dit is best lastig zeg, omschrijven hoe je te werk gaat....maar hoop dat je het een beetje snapt?

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja snap het zeker :) Interessante aanpak, zal eens kijken of ik daar iets van kan meenemen, ergens lijkt het inderdaad ook niet goed om vast te houden aan een bepaald aantal woorden. Thanks!