Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Jomax

Hallo allemaal, Ik stel me ook maar even voor. Ben een 58-jarige hbo-er (sociaal) en schrijf voor het eerst een boek (roman). Het schrijven wat ik hiervoor gedaan heb is niet noemenswaardig. Op de middelbare school de schoolkrant die helaas maar een paar maanden voor mijn examen in leven werd geroepen. Verder altijd veel dagboekachtige tekstjes in mijn agenda's. Tijdens mijn studie en bij reacties op allerhande topics kreeg ik geregeld te horen dat ik moest gaan schrijven omdat ik mensen pakte met mijn teksten. Heb ik verder nooit wat mee gedaan. Door stamboomonderzoek ben ik er tenslotte toch toe gekomen. Het verhaal van mijn voorouders in een roman. Ik had al een paar jaar verschillende fragmenten in mijn hoofd en heb wel telkens ik weer informatie had gevonden kleine stukjes voor mezelf geschreven. 2 Maanden geleden ben ik er gewoon voor gaan zitten en ben eraan begonnen. De reacties op het eerste hoofdstuk waren heel positief. Ik ga dus door en zie wel of en waar het schip strand. O ja, in een verenigingsblad is ook een verhaal gepubliceerd dat ik op verzoek over iemand heb geschreven na een interview.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Veel plezier hier. Hoe ver terug in de tijd gaat je verhaal? Plaats ook eens een stukje op het proefleesgedeelte van dit forum. Daar steken de meeste mensen enorm veel van op.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Jomax, welkom en veel succes met je verhaal. het is wel doorzetten hoor, geef het niet te snel op! groet, peTer

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Van harte welkom, Jomax! En veel plezier! Je schrijft over je familiegeschiedenis. Doe je dat in combinatie met genealogie in de zin van stamboomonderzoek?

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Inspiratie uit een boom schrijven als droom actief in een ver verleden zelfverzekerder in het heden rozen verwelken schepen vergaan laat niets je in de weg staan Welkom!

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat een hartelijk welkom en leuke aanmoedigingen. Heel erg bedankt allemaal. @ Peregrine: Of ik dat in combinatie met genealogie doe? Niet heel uitgebreid, maar ik ga wel terug in het verleden om de directe familieverbanden te benoemen. Verder gebruik ik merendeels wel andere namen, maar ik neem wel in mijn verhaal op hoe die aan het nageslacht zijn doorgegeven. Misschien krijg ik nog eens te horen dat ik dat soort dingen eruit moet slopen, maar zelf vind ik het wel leuk om het op te nemen en ik meen dat ik het zodanig kan neerzetten dat het niet een saaie langdradige opsomming wordt voor de lezer. Maar dat is mijn mening maar. De mening van anderen, m.n. lezers, is zo veel belangrijker. Daar moet je het immers van hebben. Ik heb al een stukje geplaatst in 'proeflezen'. Nog niet over familieverbanden. Komt misschien nog wel. Ik ga hierna even checken of ik commentaar heb gehad op het stukje dat ik heb geplaatst. Ik hoop het. Ik wens jullie allemaal ook veel inspiratie, schrijfplezier en succes toe.