Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Tijd om te schrijven - Nina83

Ik, mama van 2 kindjes was altijd gewend veel te lezen. Hoewel: ik las geen boeken... nee ik verslond ze... en dan niet 1 keer, niet 2 keer maar soms wel 3 keer. Helaas... niet voor altijd. Ik kreeg een baan, een drukke baan. Ik kreeg een nieuwe baan... een nog drukkere baan. Manlief, het huishouden, ons drukke sociale (uitgaans) leven kregen voorrang en de boeken bleven liggen. Niet alleen bij mij maar ook bij mijn echtgenoot. Eerst lees je af en toe nog een boek, dan beperk je je nog tot een tijdschrift en de krant en uiteindelijk volgde ik alleen het nieuws nog op tv. Er werden 2 lieve kindjes geboren. Mijn leven stond voor de zoveelste keer op z'n kop. Resultaat: genoeg stof in de kast (om te lezen). Nu, een aantal jaren verder... gestopt met lezen, gestopt met verhalen schrijven.Dichten durfde ik al helemaal niet meer sinds mijn docent Nederlands mij ooit eens betrapte op schrijven tijdens de les en m'n gedichten innam. 'k Heb ze helaas nooit meer teruggezien en er al helemaal nooit meer om durven vragen... 'k schaamde me te veel.. 'k Ben pas gestopt met werken. Heb voor het eerst tegen een oude bekende durven zeggen: ik werk niet... heb de zorg voor een man en 2 lieve kindjes. Tijd om te lezen... tijd om te denken... tijd om te schrijven. Nu zoveel jaren verder. Al veel in mijn leven meegemaakt. Om te lachen, om te huilen... om over na te denken, om over te schrijven... Kortom: stof genoeg om over te schrijven, ideeën zat om uit te werken, maar nu de realiteit: kan ik wel schrijven? Nou ja, ik ga gewoon beginnen... ik zie het wel. (Genoeg) tijd om te schrijven.

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat een indrukwekkend verhaal en mijn complimenten voor je keuze te stoppen met werken want dat vergt pas echte liefde en moed. Natuurlijk kan je schrijven, ergens kan je je ook nog herinneren waar je gedichten over gingen die je docent innam. Schrijf ze opnieuw, geloof in jezelf. Hij nam je gedichten maar niet je talent. Ga ervoor en geloof in je eigen kunnen.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooie keuze om te stoppen met werken en de tijd voor jezelf te nemen :) Succes met schrijven. Als ik een tip mag geven: gebruik wat minder puntjes, zonder zoveel puntjes ziet een tekst er rustiger uit en nodigt ie meer uit tot lezen ;)

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Welkom Nina83, Ik herken veel in je stuk. Wat moedig dat je gestopt bent met werken. Ik zou willen dat ik hetzelfde kon. Succes met het vinden van een nieuw ritme en vooral: schrijf! Groetjes, Angelique