Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

melvinkef stelt zich voor...

Al sinds jonge jaren schrijf ik over alles wat ik maar kon bedenken. Op de basisschool schreef ik voor speciale gelegenheden zelfs zangteksten en toneelstukken. Iets wat me nu niet echt meer boeit. Sinds een jaar of tien schrijf ik verhalen die gewoon in me opkomen, maar nooit maakte ik die af. Totdat ik een jaar geleden op mijn werk alleen maar avonddiensten moest draaien. Het waren eenzame, lange en zeer saaie diensten. Ik kreeg het idee om een fictief componist te bedenken, ik had binnen een paar uurtjes al flink wat lopen schrijven. Nadat mijn hand wel wat stijf begin te worden van het schrijven ging ik het maar op de computer doen. Elke avond schreef ik een beetje, de ene avond vijftig woorden, de andere vijfhonderd. Zo kwam ik mijn diensten wel door. Ondertussen verslond ik tientallen bibliografieën van componisten (ik lees dat al tien jaar). Ik deed zo heel veel inspiratie en ervaring op. In december 2009 werden wij wegens recessie ontslagen, dus wilde ik wel eens weten wat ik in een jaar tijd geschreven had. Dus ik printte het in zijn geheel uit en liet het 'proef' lezen aan een goede vriend. Die mij na een aantal weken groen licht gaf, met andere woorden, schitterend. Door privé omstandigheden heb ik het script nooit meer opgepakt, tot twee weken geleden. Ik heb het toen eens zorgvuldig doorgelezen en kwam er achter dat ik het niet hoefde weg te gooien. Het verhaal was ijzersterk en de basis stond er. Vanaf die tijd ben ik de gaten aan het dichten in het verhaal. Ik zit nu op bijna 34.000 woorden, terwijl het voor mijn gevoel nog maar op 40% zit. Ik heb het boek omgetoverd tot de Kronieken, het vertelt een verhaal over een componisten dynastie die begint in de 15de eeuw tot nu. Alles sluit zich naadloos aan elkaar aan. Als dit boek af is, wil ik nog één boek schrijven, wat een soort van spin-off moet gaan worden van het eerste boek. Het verhaal zit nu ook al in mijn hoofd, heb al een klein opzetje gemaakt, maar wil eerst dit immense project af krijgen. Ik heb gelukkig geen hete adem van uitgevers in mijn nek. Weet ook niet hoe ik het ga uitgeven, en of ik het überhaupt ga uitgeven. Wel wil ik graag opera libretto's schrijven, dat is toch wel mijn droom. Aangezien mijn beste vriend een klassieke muziek componist is. Mijn andere hobby is trouwens het analyseren, luisteren en bediscussiëren van klassieke muziek, mijn verzameling cd's loopt op in de duizenden. Waar Mozart mijn idool is, en ik echt alles over de beste man weet, schreef ik ook een klein boekje over hem. Willen jullie meer weten over mij, stel gerust wat vragen, ik beantwoord ze vrij snel en helder.

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Melvinkef, welkom hier! Wat een bijzonder gegeven, een boek over een componistendynastie. Klinkt boeiend en origineel (en ik waardeer originaliteit nogal). Misschien wil je eens iets bij Proeflezen plaatsen, ik ben wel benieuwd!

Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Welkom! Als liefhebber van klassieke muziek ben ik erg benieuwd naar je boek en zie uit naar een stukje bij proeflezen!

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
http://forum.fok.nl/templates/foksilver/i/p/7.gif Hoi.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat heerlijk om mijzelf terug te lezen in een hoedanigheid dat ik nog zo groen als gras was. Ik ben nu vijf jaar verder en er is een hoop gebeurd. De Kronieken zijn af, althans dat dacht ik destijds. Ik heb het laten proeflezen door een goede vriend, die vernietigende commentaar had. Dat was een bittere pil en ik kon daar ook geen weerstand tegen bieden. Jarenlang heb ik niets gedaan dan alleen maar zelf lezen. Proza's en novelles van semiprofessionele auteurs tot de oer filosofische boeken van Homerus tot Goethe en Shakespeare tot aan James Joyce. Leren, begrijpen, leren, lezen en vooral genieten. Ik besloot om vorig jaar mijn zeven jaar oud pak papier op te zoeken wat ik destijds 'De Kronieken der....' noemde, en heb dat doorgelezen. Ik moest enorm om mijzelf lachen, dat ik dit überhaupt een boek durfde te noemen. De kritiek was dan ook zeer terecht. Wel leent het verhaal en de omvang zich voor om een goed boek te vormen. Maar ben ik persoonlijk nog niet zo ver dat ik dit aankan. Ik besloot om eerst een aantal korte verhalen te bedenken, zo gezegde Novelles. Die wil ik gratis laten lezen, om zo te zien of mijn stijl de goede is. Hij is nog niet geheel af, maar dat gebeurd snel genoeg. Heerlijk om terug te zijn, en ik hoop hier heel veel te leren van jullie.