Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Scarlet

Hallo allemaal, al een hele tijd kijk ik rond op deze site en ik vond het nu wel tijd om me aan te melden en me voor te stellen. Ik ben een meisje van 15 en mijn accountnaam hier is Scarlet (zoals iedereen ook wel kan lezen). Ik zit op de Havo in leerjaar 3, maar ik hoop volgend schooljaar de overstap naar 4VWO te maken. Mijn hobbies zijn o.a. lezen, acteren (ik speel dit jaar de hoofdrol in het toneelstuk van mijn school), schrijven en tv-kijken (ik ben verslaafd aan de serie House md.). Dat laatste klinkt alsof ik veel te vaak achter de buis zit (wat misschien ook wel zo is) maar dat heeft een reden, ik wil na de middelbare school namelijk de opleiding scenarioschrijven doen (liefst in Amsterdam) omdat ik scenarioschrijfster wil worden. Al vanaf het moment dat ik mijn eerste fictieverhaal schreef (een opstel in groep 6) ben ik besmet met het schrijfvirus, hoewel ik toen nog niet zo goed wist waarover ik moest schrijven. Ik heb altijd veel gelezen en uiteindelijk ben ik tot de ontdekking gekomen dat ik het liefst boeken las uit een van de drie fantastische genres (fantasy, SF en horror) en dat mijn eerste verhalen ook absoluut binnen deze genres vielen. Op dat moment besefte ik ook dat ik in een paar jaar tijd enorm gegroeid was; nu wist ik wél waarover ik wilde schrijven. Het is nu bijna drie jaar geleden dat ik ben begonnen met mijn eerste serieuze verhaal - een fantasy-verhaal voor volwassenen - maar helaas lukt het me niet om de juiste toon ervoor te vinden. Alles wat ik tot nu toe hiervoor heb geschreven is inmiddels geschrapt omdat het niet was zoals ik het wilde, ik kan gewoon niet de juiste benadering vinden om het te vertellen. Uiteindelijk heb ik dus besloten om het een tijdje aan de kant te leggen zodat ik eraan verder kan werken als ik de juiste "toon" ervoor vind. Ondertussen werk ik aan een aantal kortverhalen, maar ben ik vooral erg druk met school. Ik ben namelijk erg perfectionistisch wat ook een struikelblok bij het schrijven is. Volgens mij is dit wel genoeg informatie, maar als er nog iets is wat iemand van mij wil weten, aarzel dan zeker niet om het te vragen.

Lid sinds

10 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom. Wat goed dat je nu al zo goed weet wat je wil, en dat je daar ook serieus mee bezig bent. Heel veel plezier hier op het forum.

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Scarlet, welkom en veel plezier op het forum. Leuk dat je acteert, dat moet toch wel helpen bij het scenarioschrijven? Veel succes met al je plannen!

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
In de nieuwste Schrijvenmagazine (gisteren in de bus gekregen) staat een advertentie van Scriptschool, een parttime opleiding voor scenarioschrijven. Ze hebben avondcursussen en in januari 2011 start een tweejarige vakopleiding. Voor meer info kan je kijken op www.scriptschool.nl. Volgens mij zitten ze in Amsterdam (020- nummer). Misschien heb je er iets aan. Succes Scarlet.

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom Scarlet, dat perfectionistische herken ik wel. Ik zou gewoon lekker doorgaan met schrijven en me niet te druk maken. Je kan je verhaal daarna nog zo vaak herschrijven als je wilt en dit kan vaak ook weer nieuwe inzichten ed. opleveren om je verhaal beter te maken. Verder wens ik je veel plezier hier.

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom! Leuke nick! Het hoofdpersonage uit mijn lievelingsboek, mijn roll model. Ook nog fan van House MD. (ik hoop voor je dat je ook de DVD's hebt, daarop staan bonustracks waaraan een toekomstig scenarioschrijver heel wat van kan leren) 't Is dat in hard onderweg ben naar 4x15, anders konden we vriendinnetjes worden... Veel plezier hier, en vooral wens ik je dat je hier net zoveel leert als ik al deed. Jannie

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom Scarlet! 15 en dan al zulke vastomlijnde plannen? Dat doe je vlotter dan ik! Maar als jij je passie al gevonden hebt; vasthouden en zeker niet meer laten gaan. Heel veel plezier hier en succes met het bereiken van je doelen. Groetjessss D.

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bedankt voor alle leuke reacties! @ AndreaClimbing; Ja, dat helpt inderdaad, dat is ook de reden dat ik bij toneel ben gegaan. ;) @ Zjaan; Ja, dat had ik ook gezien (lees ook Schrijven Magazine), het enige probleem is dat ze daar nooit open dagen hebben, in ieder geval niet voor zover ik weet. De enige twee hogescholen waar ze dit wel doen is bij het HKU in Utrecht en het HKA in Amsterdam, in Amsterdam ligt de nadruk op tv en film ligt, bij Utrecht ligt de nadruk op schrijven. @ Lapin; Je hebt natuurlijk helemaal gelijk, ik wil dat de eerste versie meteen goed is, maar dat is gewoon onmogelijk. Gelukkig bestaat hier het onderdeel proeflezen. :thumbsup: @ Janheij; Bedankt, ik heb deze naam gekozen omdat hij voorkomt in de Wetten van de Magie (Scarlet is de rode draak uit de eerste twee delen) en omdat hij "scharlakenrood" betekent, dat vond ik erg mooi en ik hou gewoon van de kleur rood. Hoe heet jouw lievelingsboek dan? Misschien leuk om eens te lezen. Wat House betreft, die DVD's heb ik inderdaad (tot nu toe seizoen 2, 3 en 5, maar ik ga ook zo snel mogelijk 1 en 4 kopen). Naast het feit dat je wanneer je wilt naar elke aflevering kunt kijken zijn inderdaad de extra's geweldig en daar heb ik dan ook heel veel aan. :nod: En ach, op dit forum is iedereen toch "bevriend", we praten wel eens bij AMK of zo. ;)

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Gejaagd door de wind! Op mijn 12de las ik het voor het eerst en daarna wel ieder jaar minimaal één keer. Meteen een goed voorbeeld van een goed verfilmd boek. Zonder het origineel ook maar ergens uit het oog te verliezen. Alleen: in het boek komt de vrouw over als een opportunistische harde tante, die de ene voet voor de andere zet, doet wat gedaan moet worden en rotkeuzes maakt omdat er geen andere keuzes mogelijk zijn. In de film ontbreekt dan toch die uitleg en daardoor komt zij daar veel meer over als alleen maar die opportunistische harde tante. Mijn advies is dan ook: éérst het boek, hoe dik het ook is, en pas daarna de film. Wel allebei, zéker doen maar in deze volgorde en niet andersom. Je hoeft 't vast niet te kopen, je moeder of je oma hebben het zeker in de kast staan! Op alleen maar kletsen kom ik niet vaak. Dat doe ik overigens IRL al genoeg. (zeggen ze).

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Janheij; Ik zal eens vragen of iemand in mijn familie dat boek heeft, maar ik denk het niet. Ik ben de enige die van lezen houdt. Misschien bij de bieb of de mediatheek bij mij op school en anders toch maar via het computerscherm. ;) @ Zjaan; Bedankt dat je dat hebt opgezocht! Wel jammer dat de 27ste op een dinsdag valt, dat is voor mij moeilijk met school. Nu weet ik in ieder geval wél waar ik informatie over deze avonden kan vinden, hopen dat de volgende avond op een vrijdag of zaterdag is.

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom op dit forum, Scarlet, en veel succes met het schrijven. Hopelijk zien we later nog eens een film die door jou geschreven is.

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Scarlet, wat is jouw avatar nu? Eerst dacht ik: een oog met een vork, daarna een oog met twee tranen, maar dat lijkt ook niet te kloppen :?

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
(Volgens mij is het een klein handje, Waus) Welkom Scarlet, hier op SOL (Schrijven OnLine)! Wat heerlijk dat je al weet wat je wilt op jouw leeftijd. Ik wens je er veel succes en plezier mee en dat dit forum je mag inspireren....

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ha Waus, anoukplant heeft gelijk, het is een hand. Lekker freaky, daar hou ik wel van, vandaar, en het past natuurlijk goed bij mijn onderschrift. Anoukplant, dit forum inspireert behoorlijk, ik voel me al helemaal thuis. Ik heb wel nog een laag berichtenpercentage, daar moet ik gauw wat aan doen, maar dat lukt wel door mee te doen aan TOS. En hopelijk binnenkort ook bij AMK. Ik moet bekennen dat ik daar al stiekem heel vaak kom, niet dat ik spioneer of zo! :ninja: Serieus, echt niet! 8)

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oh, een handje, ik dacht eigenlijk ook dat het een vork was en dat vond ik wel heel freaky. :)