De Alice Indie Boekprijs 2019

Wat is de Alice Indie Boekprijs?
Jouw boek aanmelden voor de Alice Indie Boekprijs?
Data en deadlines
Partners van de Alice Indie Boekprijs

Inleiding

Indie publishing is de snelst groeiende sector van de boekenmarkt. Steeds meer auteurs vinden hun weg naar een of andere vorm van niche-uitgeven, zoals uitgeven in eigen beheer, uitgeven in een hybridevorm, uitgeven bij een zeer kleine uitgever, et cetera. Indie publishers zijn echte vrijbuiters. Niet alleen schrijven ze een boek, ze zorgen er ook zelf voor dat het een succes wordt. Voorbeelden zijn Frank Krake, die met Menthol in de bestseller top 60 stond en met De laatste getuige een nominatie in de wacht sleepte voor de NS Publieksprijs, en natuurlijk Paulien Cornelisse, die De verwarde cavia met groot succes in eigen beheer uitbracht.

Gevestigde auteurs, die publiceren bij traditionele uitgeverijen, dingen mee naar prijzen zoals de Libris Literatuurprijs, de AKO, nu Bookspotprijs, en de Libris Geschiedenis Prijs. Voor indie publishers was
er nog geen grote, prestigieuze prijs. Tot nu. Want met de Alice Indie Boekprijs willen wij boeken van indie-auteurs gaan bekronen in de categorieën fictie en non-fictie. 


Wat is de Alice Indie Boekprijs?

De Alice Indie Boekprijs wordt een jaarlijkse prijs voor het beste indie-boek. De categorieën zijn dit jaar: fictie en non-fictie. Iedereen die tussen 1 november 2017 en 31 oktober 2018 een indie-boek heeft gepubliceerd kan meedingen.  Winnaars krijgen, naast de eer, een geldbedrag van minimaal € 1.000.


Jouw boek aanmelden?

Aanmelden voor de Alice Indie Boekprijs 2019 is helaas niet meer mogelijk. Rond november/december kun je weer meedingen naar de AIB 2020!


Hoezo Alice?

Schrijven Magazine-abonnees kennen het antwoord op die vraag. Voor alle anderen: Alice is ons platform voor schrijftalent. Voor ons is zij de verpersoonlijking van indie publishing.


Data en deadlines

Deadline aanmelden indie-boeken:  21 januari 2019
Jury maakt shortlist bekend: 14 februari 2019
Uitreiking Alice Indie Boekprijs: 7 maart 2019

Jury

Roeland Dobbelaer (hoofdredacteur De Leesclub van Alles)
Maarten Carbo (Boekenfluisteraar)
Mirjam Boelsums (auteur en documentairemaakster)
Frank Noë (hoofdredacteur Schrijven Magazine en auteur)


Partners

De Alice Indie Boekprijs 2019 komt tot stand met medewerking van onze gewaardeerde partners S2 Uitgevers, Magonia, Sweek Publishing, Mijnbestseller.nl, PUMBO, Boekengilde, De Leesclub van Alles, Uitgeverij U2pi, Paris Books, Giga Boek, Palaysia, BigBusinessPublishers en SKRIBIS.

[GESLOTEN] Meld je boek aan voor de Alice Indie Boekprijs  Bekijk hier de longlist!


Ook partner worden van de Alice Indie Boekprijs?

Bent u uitgever en wilt ons steunen bij het het nóg beter op kaart zetten van het Indie-boek? Neem contact op met Elma Noë:

Elma Noë
media adviseur
Telefoon: (030) 6933192
E-mail (link sends e-mail): enoe@virtumedia.nl