Afbeelding

Audioboek

Foto: Aaron Burden via Unsplash

Zelf boeken lezen is niet langer meer nodig

Voor veel mensen is het een moment om even te ontspannen. Je verliest jezelf compleet in een andere wereld. Even niet meer denken aan alle ellende die zich in de wereld afspeelt is dan ook goed mogelijk. Dankzij het lezen van boeken is dit allemaal mogelijk. Iedereen heeft wel eens een boek gelezen. Misschien was dit niet geheel vrijwillig, maar het lezen van boeken hebben we allemaal wel eens gedaan. Er zijn meer dan genoeg leuke boeken te vinden. De genres zijn ook erg uiteenlopend. Je bent niet gedwongen om een bepaald soort boek te lezen, want er is meer dan genoeg keuze. Het is dus erg makkelijk om een boek te kiezen dat volledig past bij wat jij leuk vindt om te lezen. Vooral als je tijdens een lockdown, zoals we die hadden door het coronavirus, iets nodig hebt om te doen is het lezen van een boek een zeer goede optie om voor te kiezen.

Niet boeken lezen, maar boeken luisteren

Als je het hebt over een boek, dan denk je waarschijnlijk aan het lezen ervan. Je houdt het boek vast, slaat het open en leest wat er allemaal in staat. De meeste mensen zijn vroeger wel eens voorgelezen door hun ouders. Vlak voor het slapen gaan nog even een laatste verhaaltje horen en dan was het tijd om te gaan slapen en om onderweg te gaan naar een nieuwe dag. Het is dus niet altijd nodig om boeken zelf te lezen, want je kunt je ook laten voorlezen. Bij het gebruiken van een luisterboek doe je eigenlijk vrijwel hetzelfde. Je laat jezelf voorlezen uit een bepaald boek. Het is erg makkelijk om een luisterboek te beluisteren vanaf je mobiele telefoon. Je kan rustig even buiten gaan zitten in de zon of gewoon languit op bed gaan liggen. Je hoeft alleen nog maar even je oordopjes in te doen en je bent klaar om jezelf volledig af te zonderen van de buitenwereld. Het aanbod aan luisterboeken is enorm en er zit voor vrijwel iedereen wel een leuk boek tussen. Je bent natuurlijk bij een luisterboek wel op zoek naar een erg goed luisterboek. Het lezen van reviews kan dan erg handig zijn, want zo kom je erachter welk luisterboek er goed is. Hiervoor kan je terecht op de website alleluisterboeken.nl. Door even een kijkje te nemen op deze website kan je eenvoudig ontdekken wat de beste luisterboeken zijn om naar te luisteren. Zo geniet jij binnenkort ook van een erg mooi luisterboek en hoef je de boeken niet meer zelf te lezen.

Zelf een boek schrijven? Zo kom je aan een titel

Over de hele wereld zijn heel veel boeken te vinden. Boeken worden dan ook al jarenlang geschreven. Al meerdere eeuwen terug zijn er boeken geschreven en sommige daarvan worden vandaag de dag nog steeds gelezen. Voor al die boeken is een schrijver of schrijfster nodig. Misschien heb je er ooit wel eens over nagedacht om zelf ook boeken te gaan schrijven. Je hebt het idee dat je creatief genoeg bent om zelf een boek te kunnen schrijven en je bent klaar om het avontuur aan te gaan. Het bedenken van het verhaal zelf is niet het probleem. Zonder enige moeite schrijf je hele hoofdstukken iedere dag weer opnieuw. Hoewel dat allemaal soepel gaat is er toch nog een probleem dat overblijft. Dit probleem is ook best wel een belangrijk probleem, want het gaat om het bedenken van een titel. Wat is nou een boek zonder titel? Een titel bedenken is niet meer zo moeilijk als je aan de hand van enkele tips te werk gaat. Je verhaal is compleet en je hebt het nu ook voorzien van een mooie titel. Niets staat jouw succes als schrijver nog in de weg.

Coronavirus zorgt voor het lezen van meer boeken

Door corona is het zo gekomen dat we meer tijd doorbrengen in eigen huis. Hierdoor hebben we ook een bezigheid nodig om de dag door te komen. Iedere dag moet je toch weer zien te overleven. Veel mensen hebben er tijdens de pandemie voor gekozen om te gaan lezen. Er is namelijk een enorme toename in het aantal gelezen boeken en ook het aantal luisterboeken waar we naar luisteren is flink gestegen. Deze stijging valt te koppelen aan de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Het lijkt er dus op alsof we met zijn allen massaal aan het lezen en luisteren van boeken zijn  begonnen door de komst van het virus.