Afbeelding

Vrouw achter laptop met mobiel in haar hand

Foto: Pexels

Tip: 4 onmisbare apps voor iedere schrijver

Ken je dat moment? Je zit in de trein naar huis en er komen allemaal creatieve ideeën in je op die je wilt verwerken in je volgende boek. Of wanneer je op de fiets zit en je ineens twijfelt aan de spelling van een woord. Voor dit soort moment zijn er tegenwoordig veel apps die ervoor zorgen dat jij je ideeën vast kunt leggen wanneer je geïnspireerd raakt. Hierdoor zorg je ervoor dat je telefoon niet langer een afleiding is van het schrijven, maar juist heel handig voor onderweg! Benieuwd naar de apps? Wij vertellen je graag meer. 


Evernote

De app Evernote is net iets geavanceerder dan de normale notities app. Met deze app kun je gemakkelijk je ideeën vastleggen, maak je gestructureerde aantekeningen en deel je deze notities gemakkelijk met andere devices. Met deze tool zorg je ervoor dat wanneer je aan het schrijven bent op je laptop jouw notities ook gemakkelijk beschikbaar zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om interessante delen uit artikelen of websites op te slaan en kun je verschillende content types aan je notities toevoegen. Het enige wat je nodig hebt om deze app optimaal te laten werken is een goede smartphone. Ben jij nog op zoek naar een nieuwe smartphone, maar wil je niet de volledige prijs betalen? Dan is een refurbished iPhone een goed alternatief. 

Nederlands Woordenboek en Synoniemen

Twijfel je wel eens over de juiste spelling of betekenis van een woord? Dan kan deze app erg handig zijn. In deze app staan meer dan 87.000 woorden met definities. Daarnaast kun je gemakkelijk de spelling van een woord checken, ook als het om een werkwoordvervoeging gaat. Gebruik je vaak dezelfde woorden tijdens het schrijven? In deze app kun je gemakkelijk op zoek gaan naar synoniemen van dat woord. Wanneer je de juiste spelling of een synoniem van een woord gevonden hebt kun je deze eenvoudig via e mail delen. Zo zorg je ervoor dat alle informatie weer op een plek is wanneer je verder gaat met schrijven. 

Writing Prompts

Deze app is de perfecte oplossing voor wanneer jij last hebt van een writer's block. Wanneer je gebruik maakt van deze app zie je handige schrijvers vragen en hints die jou nieuwe inzichten kunnen geven. Daarnaast laat de apps tips van andere schrijvers zien die ervoor kunnen zorgen dat jij weer inspiratie krijgt voor het schrijven van je boek. Deze app zorgt ervoor dat je weer verder komt tijdens het schrijven van je boek. Heb je een prompt waarvan je denkt dat hij andere schrijvers in jouw omgeving kan helpen? Dan kun je deze gemakkelijk delen via de app. 

Storyform

Krijg je het verhaal voor je boek even niet op gang? Download dan de app Storyform. Deze app mixt verschillende elementen en personages en legt ze aan je voor. Door het zien van de verschillende personages, beroepen en karaktereigenschappen kun je inspiratie krijgen voor het schrijven van een boek. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om het hele verhaal te baseren op de aangereikte elementen en thema’s. Hierdoor zorg je ervoor dat je niet te lang blijft piekeren over de juiste personages, maar gewoon aan de slag kunt gaan! 

Wil je deze apps graag downloaden, maar loopt je telefoon steeds vast of zit je geheugen vaak vol? Overweeg dan om een nieuwe iPhone aan te schaffen. Vind je een nieuwe iPhone te duur of wil je liever gaan voor een duurzame iPhone? Kies dan voor een refurbished iPhone. Bij een aanbieder als refurbished.nl bespaar je al snel 60% op alle iPhones. Daarnaast worden alle iPhones uitvoerig gecontroleerd door experts en bieden ze 3 jaar garantie op hun gehele assortiment. Hierdoor kan je zien dat ze volledig achter de kwaliteit van hun refurbished producten staan, en ben je verzekerd van een veilige aankoop.