Afbeelding

Witter dan sneeuw cover

Cover

Snoeihard, maar toch liefdevol

Een krachtige, onafhankelijke vrouw zijn, is misschien lastiger dan een krachtige, onafhankelijke vrouw worden. Als Judith Mulder het ouderlijk huis verlaat, laat ze ook haar heftig-religieuze, evangelische jeugd achter zich. Dat betekent niet dat ze daarna een fijne nieuwe toekomst opbouwt, want in de keuze van haar mannen is ze niet bepaald gelukkig. Toch weet ze altijd te overleven. 


Witter dan sneeuw van Michelle van Dijk is niet alleen een roman over het breken met het geloof, in de traditie van Maarten ’t Hart en Franca Treur, het boek laat ook zien hoe je kunt ontkomen aan het schuldgevoel dat van huis uit is opgelegd. Judith Mulder worstelt, maar komt wel boven. 

‘Witter dan sneeuw, overigens een goeie titel die je op verschillende manieren kunt interpreteren; onschuld, reinheid, een nieuwe begin, is een mooi geschreven en voor velen herkenbaar verhaal. Michelle van Dijk heeft gekozen voor een sterk realistisch verhaal, waarin herhaling het dilemma van haar hoofdpersonage steeds sterker toont, zonder dat dit tot een bevredigende oplossing leidt. Het verhaal bevat veel alledaagse dialogen en zelfreflecties van de hoofdpersoon, maar bevat ook de nodige grappige scènes. Hier en daar worden situaties pijnlijk, maar nergens echt wanhopig.’
- Alex Dabrowski op De Leesclub van Alles

We zijn allemaal krabbelaars die er maar iets van moeten zien te maken. En als dat dan ook nog blijkt uit een goed verhaal dat op redelijk montere toon en met vaart verteld wordt, is dat alleen maar prettig. Heel prettig.
- Teunis Bunt

De enige vorm van zingeving is te erkennen dat alles zinloos is. Het leven is leeg maar haal eruit wat erin zit. Hoe begrijpelijk deze conclusie ook is in de psychologie van het verhaal, ze toont tegelijkertijd de armzaligheid van veel moderne levens. De wijze waarop Van Dijk dit voelbaar maakt, is zowel ontroerend als pijnlijk.
- Jogchum Zijlstra in het Nederlands Dagblad

Lees nu Witter dan sneeuw, snoeihard, maar toch liefdevol. 

Afbeelding

Logo uitgeverij kleine uil

Website    Mailen  

[Ingezonden mededeling]