Afbeelding

Carmen Verduyn

Schrijven is gratis therapie

Schrijven is gratis therapie - blog door Carmen VerduynSchrijven is voor mij de grootste uitlaatklep die er bestaat. Ik hoef niet meer te schreeuwen, geen irritaties waar ik bij mijn vriendinnen over door blijf ratelen, geen verliefdheidskriebels tot in de eindeloze details vertellen waar de rest van de wereld misselijk van wordt. Vanaf nu gewoon bloggen tot in de late uurtjes.

Je moet uiteraard van je blog geen boze boodschappenpagina maken of maar door blijven zeuren over die vrouw wiens haar toch echt niet goed zat vandaag. Maar emoties in je berichten stoppen is erg goed! Als ik tijdens het schrijven van mijn gedichten wat langer nadenk over hoe ik me diep van binnen voel - bijvoorbeeld: ‘Ben ik wel echt boos? Ben ik niet meer teleurgesteld?’ - dan krijg ik meer positieve reacties, likes en views. En zo worden mijn blogposts ook vaker gedeeld!

Buiten al deze voordelen om heeft schrijven over dingen waar je hoofd op dat moment vol van zit nog een enorm voordeel. Ik heb ontdekt dat hetgeen waar ik over schrijf meestal ergens een plekje krijgt. De brandende gedachtes zijn uitgeblust. Ik heb er iets mee gedaan en ben er nu klaar mee. Als dat gevoel morgen weer terug komt, kan ik op elk moment van de dag lezen wat ik voor die emotie heb geschreven. Je geeft jezelf als het ware het gevoel dat je niet alleen bent. Schrijven is dus een 'gratis soort therapie'.

Daarom beveel ik iedereen dit recept aan:

  • Elke dag voor het slapen gaan pen en notitieblok of laptop nemen en gedurende tien minuten schrijven of tikken. 
  • Houd je blog/dagboek regelmatig bij en je zult merken dat problemen niet meer zo zwaar wegen en dat de wereld veel leuker en mooier wordt. 
  • Mag worden gebruikt na het consumeren van alcohol, maar dat vergroot de kans op (schrijf)fouten. Let op! Niet opgeslagen of bewaard is verloren. 
  • De behandeling moet 365 dagen per jaar volgehouden worden om effectief te werken. 
  • Waarschuwing: dit recept is verslavend. Overmedicatie zorgt voor slapeloze nachten en kan schrijfkrampen opwekken. 
  • Meer dan 24 uur per dag schrijven is afgeraden in verband met kwijlvlekken op papier. 
  • Schrijven Online en Carmen Verduyn kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor lichamelijke en materiële schade veroorzaakt door dit recept.
  • Lees eventueel bijsluiter voor meer informatie: www.carmenverduyn.com

Carmen Verduyn, blogger, student pedagogiek en nog veel meer.
Ik ben tot nu toe drie keer gepubliceerd, een keer als illustrator in een boek en twee keer als schrijfster in een bundel. Ik heb al ruim een jaar een persoonlijke blog en ik houd deze met veel enthousiasme bij. Graag blijf ik in mijn toekomst zo veel mogelijk schrijven en wie weet op een dag van mijn passie mijn werk maken.

e-mail: carmenverduyn@gmail.com
facebook: www.facebook.com/blogcarmenverduyn