Schrijf ff een blog… Ja! oh…. pffff

Practice what you preach! roep ik tegen mezelf. Toch loop ik al een paar dagen te piekeren over een beginzin, over hoe luchtig of serieus ‘t moet zijn, over verhullen of ontsluieren. 


Mijn wijkgenoot Paul in het historische stadshart van ‘s-Hertogenbosch blijkt het aanspreekpunt bij SchrijvenOnline.nl te zijn voor communicatie. Zeg maar simpelweg: de advertenties. We staan op een terrasje aan de Korenbrugstraat, en genieten net als vierhonderd andere mensen van een biertje en live muziek van Jazz in Duketown. 
‘Wat een leuke schrijfweek, en wat een prachtplek om dat te doen, de Morvan in Frankrijk!! Als je daar nou even een blog over schrijft, dan kun je vertellen over wat je doet, dat werkt altijd beter dan zo’n platte advertentie. Zo’n vierhonderd woorden, dan plaatsen we die morgen!’

Backspace

Daar zit ik dan, achter het toetsenbord. Het lege zwarte scherm met de witte cursor staart me aan. Backspace heeft tot nu toe het meeste werk gedaan, omdat woorden als kjsdhfkhgbdsrfh en aswerlkjnwer niet in Van Dale blijken te staan. Dat zijn de meest creatieve woorden die mijn vingers eruit hebben kunnen rammelen, gewoon ogen dicht en wild piano spelen. Soms helpen dit soort kunstgrepen...

Workshop Schrijf je los

Heb jij dat nou ook? Wel bekwaam in het vormen van beelden in je hoofd, maar soms wil je hand ze niet zomaar op papier zetten, die beelden? Kom dan uit je comfort zone, uit je huis, uit de sleur, en kom naar de workshop “Schrijf je los” deze zomer in Frankrijk!

Leer hoe jij vrienden kunt worden met je innerlijke criticus. In het prachtige landhuis ‘Preau’ in de Morvan in Frankrijk. Voor mij begon het zo: ik volgde een schrijfopleiding, werd heel erg blij van de vorderingen die ik maakte, voelde toch beklemming, zocht naar betere uiting van mijn gevoel. Creatief Schrijven werd mijn ding. Om zelf te doen, bijvoorbeeld Blog Mariënburg, en om anderen vooruit te helpen in hun schrijfqueeste. Mijn talent voor tussen de regels luisteren en jou ‘gecompassioneerd’ feedback geven is mijn unique selling point :) 

Préau

Schrijf je voor je plezier? Al eens meegedaan aan Verhaal van de Maand? Of heb je hogere schrijfplannen? Kom naar Préau en schrijf! 
In deze schrijfweek leer je methodes om de woorden uit het creatieve deel van je geest te verbinden met het rationele deel. Je unieke stem te laten klinken. Het beste wat er in jou zit, verschijnt op papier. Zin in? Hier is meer info
En je zult zien dat bloggen, korte verhalen en columns voor jou niet meer bedreigend zijn!
Van de opbrengst van deze week doneer ik 30% aan Verhaal van de Maand.