Afbeelding

eem blauw vraagteken op een roze achtergrond

Towfiqu Barbhuiya, Unsplash

Niet alleen een radertje in de grote schrijfmachine

Of je net een account hebt aangemaakt of allang bekend ben met Schrijven Online, iedereen heeft baat bij het Proeflezen, dat je kan vinden onder de tab ‘Community’. Vooral als je het schrijven beter in de vingers wil krijgen of uiteindelijk ambieert uitgegeven te worden.

Wat is Proeflezen?

Proeflezen is een manier om een gedicht, een column of een stuk van een verhaal aan andere schrijvers te laten lezen en om feedback te vragen. Er zijn wel een aantal regels aan verbonden zoals: “geef aan wat je van de proeflezers wil weten” en “plaats een fragment van maximaal 750 woorden”. Ook mag je twee stukken per zeven dagen plaatsen en maximaal een stuk per dag. Daarnaast kan je zelf kiezen of je stuk zichtbaar is voor iedereen, of alleen voor ingelogde bezoekers.

Tips en tops

Wil je in de toekomst zien dat er andere features worden toegevoegd aan het Proeflezen? Of heb je liever dat je meer kan invullen dan de naam van je stuk, het genre, datgene je hulp bij nodig hebt en je eigen naam? Moet er iets groots veranderd worden? Iets kleins?

En wat werkt er juist wel heel goed? Is het de manier van feedback geven? Is het iets heel anders?

Graag wil ik je uitnodigen om te reageren op deze blogpost of een reactie achter te laten in het forum onder ‘Over de site’. Jullie zijn immers trouwe gebruikers van de website en niet alleen een radertje in de grote schrijfmachine. Jullie mening telt. Dus laat je stem horen en vertel ons wat jullie willen zien!

Comments