Afbeelding

Gras

Foto: Pexels

Kunstgras, niet meer maaien maar genieten

Het gras is bij de buren altijd groener… Dat gezegde gaat voor jou na het lezen van dit blog waarschijnlijk niet meer op. Dan ben je namelijk van alle voordelen van kunstgras overtuigd. Wat die voordelen ten opzichte van een echte grasmat zijn? 


Nooit meer gras maaien

Een echte grasmat moet in het groeiseizoen, dat van maart tot oktober loopt, elke week worden gemaaid. Er zijn van die geluksvogels die een dure robotmaaier in hun bezit hebben, maar de meeste tuinbezitters zullen wekelijks de mouwen moeten opstropen. Daar heb je bij kunstgras kopen geen last van. Dat heeft altijd de juiste hoogte.

Nooit meer randen afsteken

Een kunstgrasmat behoudt altijd hetzelfde formaat, terwijl echt gras zich doorgaans steeds verder uitbreidt. Dan moeten van tijd tot tijd de randen worden afgestoken. 

Altijd groen

Een echte grasmat is, als je er heel veel aandacht aan besteed, die voldoende bemest en verticuteert, mooi groen. Veel grasmatten vertonen helaas gele plekken of zijn helemaal geel. Dat kan met de ligging te maken hebben. Bij kunstgras maakt het niet uit of het in de zon of in de schaduw ligt. Jouw kunstgrasmat ligt er altijd, het hele jaar door, jaloersmakend groen bij.

Geen last van onkruid

De boze droom van iedere tuinbezitter, onkruid in de grasmat. Van lieflijke madeliefjes tot zich rijkelijk verspreidende paardenbloemen. Op echt gras heeft onkruid grote kans van slagen. Door een kunstgrasmat kan onkruid niet of veel minder makkelijk heen groeien.

Geen water meer geven

Bespaar op je waterrekening. Geen gedoe meer met tuinslangen en het verzetten van de sproeiers. Je kunstgras hoef je geen water te geven om er mooi bij te liggen.

Geen onderhoud nodig

Een mooie, groene grasmat bereik je alleen met veel inspanning en onderhoud. Dat betekent jaarlijks verticuteren, regelmatig het gras maaien, randjes afsteken, bemesten en kalk strooien. En dan maar hopen dat de mol geen roet in het eten gooit. Met kunstgras kun jij lekker achteroverleunen.

Lekker zacht

Wist je dat kunstgras lekker zacht is? Kleine kinderen of je huisdieren kunnen er heerlijk op spelen. Kunstgras droogt ook veel sneller dan gewoon gras. 

Heel natuurlijk

De huidige generatie kunstgrasmatten zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. Zo heb je gras dat er wild en rommelig uitziet en is gras in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Kort gras doet denken aan een pas gemaaid gazon, langer gras heeft een wat wildere uitstraling. Qua kleuren kun je kiezen uit diverse tinten groen. Een mix van kleuren benadert het echte gras het meest.

Voor vele doeleinden geschikt

Kunstgras wordt over het algemeen in grotere oppervlaktes in de voor- of achtertuin aangelegd.
Maar je kunt nog zoveel meer met kunstgras. Het is ook heel geschikt om op een balkon te leggen of op een dakterras.
Wil je een opzet zwembad in je tuin aanleggen? Dan is het aan te bevelen hier een stuk kunstgras onder te plaatsen. Wanneer je tegels hebt wordt de onderkant van je opzetzwembad goed beschermt, heb je echt gras dan krijg je niet te maken met rottend gras onder het zwembad.
Heb je nog een stukje over? Ook handig voor in de achterbak van je auto.

Duurzaam

Kunstgras gaat jarenlang mee. Het is dus een duurzame investering. Bedenk dat je de komende jaren geen water hoeft te geven of stroom hoeft te gebruiken voor je grasmaaier of je graskantmaaier.