Afbeelding

een man die zijn handtekening onder een contract zet

Scott Graham, Unsplash

Je boek pitchen, waar kan dat?

Op Twitter komen allerlei pitch events voorbij waar schrijvers aan mee kunnen doen onder verschillende hashtags. Een paar voorbeelden zijn #DVPit, #PBPit, #LGBTNPit, #PitDark, #MoodPitch. Allerlei pitch events. Bij sommigen kan je zelfs een mentor, een literair agent of een uitgever vinden die met je in zee wil gaan. Maar de meeste van deze pitch events zijn georganiseerd vanuit Canada en/of Amerika en het is lastig om hieraan mee te doen als Europeaanse schrijver.

Waar zijn de Nederlandse pitch events op Twitter?

Wanneer je ‘Nederlandse pitch events’ of ‘Dutch Twitter pitch events’ intypt kom je al gauw uit op de Pitch Academy en de Young Ladies Business Academy van Elske Doets uit. Pitch Academy gaat over pitchen in het algemeen en bij de Young Ladies Business Academy word je klaargestoomd om je droom na te jagen.

Geen pitch events die echt specifiek te maken hebben met schrijven, dus.

Wat hebben we wel?

  1. Uitgeversdag

Marelle Boersma organiseert een jaarlijkse Uitgeversdag, waarin zowel jouw boek als de verschillende (grote) uitgeverijen die aanwezig zijn, centraal staan. Je leert wat er voor nodig is om je boek in eigen beheer uit te geven, je krijgt de gratis cursus Hoe schrijf je een boekproposal? aangeboden en op de dag zelf kan je een sprong in het diepe wagen door verschillende acquirerend redacteuren aan te spreken en je manuscript te pitchen.

  1. Schrijfwedstrijden

Natuurlijk zijn er verschillende schrijfwedstrijden waarbij de eindprijs een uitgeverscontract is, zoals bij de Crime Compagnie Contest van Sweek, de Cozy & Crime wedstrijd van Schrijven Online en de schrijfwedstrijd van het Fatascifi boekenfestival op 27 januari 2024.

  1. Schrijfdag Schrijven Magazine

Naast workshops en lezingen van allerbeste schrijvers en schrijfcoaches uit Nederland en Vlaanderen, heb jij ook de kans om redacteuren en literair agenten te ontmoeten tijdens de jaarlijkse Schrijfdag die Schrijven Magazine organiseert.

  1. Manuscriptbeoordeling

(Bijna) klaar met je manuscript maar wil je weten of het genoeg is om uitgegeven te worden? Kies dan voor een adviesgesprek met de redacteur die bekend is met jouw genre en laat je manuscript beoordelen door de professionals van Schrijven Magazine!

Bron: Marelle Boersma, Sweek, Andere Wereld Magie