Afbeelding

Jonge man aan een bureau aan het werk

Foto: Pexels

Ideale werkplek om te schrijven inrichten met deze tips

Het maakt niet uit of je een compleet boek wilt schrijven of wanneer je aan de slag moet gaan met een artikel van 500 woorden. Feit is dat een fijne werkplek om te schrijven bijdraagt aan je motivatie en de kwaliteit van het stuk dat je schrijft. Nu de kans groot is dat werken vanuit huis ook na corona de norm blijft, is het toch echt tijd om je werkplek aan te pakken. Met onderstaande tips maak je van jouw thuiskantoor een ideale plek om te schrijven.


Goede basis met PVC vloer en mooie muren

Waar de meeste mensen direct beginnen met het kopen van bureaus of bureaustoelen is het aan te raden om juist eerst naar de basis te kijken. Het is fijn om je prettig te voelen op de plek waar je werkt thuis en hoe kan dat beter dan door de vloer en de muren aan te pakken? Die perfecte vloer voor je thuiswerkplek is een PVC vloer - dit soort vloeren zijn geluiddempend, goed te betalen en zien er trendy uit. Je kunt er zelfs een vloerverwarming onder plaatsen; iets wat heerlijk is op een plek waar je veel stil zit. Pak ook de muren aan en verwen jezelf met een mooie kleur op de muur of een kleurrijk behang. Ga voor een fijne lichte kleur voor positieve invloed op je inspiratie en motivatie.

Ergonomisch bureau en stoel zijn belangrijk

Daarnaast is het zeker belangrijk om een ergonomische bureaustoel en tafel op je werkplek te hebben. Dat zijn kantoormeubels die je kunt verstellen. Het meest ideale is een bureau waar je zowel zittend als staand achter kunt werken. Tegenwoordig heb je heel wat keuze als het om sta-zit-bureaus gaat. Wanneer je achter je bureau zit, moet je een stoel hebben die je kunt verstellen naar iedere comfortabele houding. Het is belangrijk dat je rechtop zit en dat je benen een hoek van 90 graden maken. Nu je toch goed bezig bent, raden we aan om een laptopstandaard, een extra toetsenbord, een externe muis én een extra beeldscherm aan te schaffen. Dat is allemaal ten goede van je lichaamshouding.

Zorg voor voldoende licht op je werkplek

Een PVC vloer is mooi en een grote verstelbare tafel werkt ook prettig, maar wat dacht je van voldoende verlichting? Het liefst heb je vanaf je werkplek zicht op daglicht. Daglicht of natuurlijk licht heeft namelijk een positief effect op hoe je werkt. Je kunt je met natuurlijk licht vaak beter concentreren waardoor je meer en beter werk kunt leveren. Ideaal als schrijver - met de juiste omstandigheden voelt schrijven zo bijna als therapie! Wanneer je te weinig daglicht op je werkplek hebt, moet je zorgen voor extra verlichting op en bij je bureau. Vermijd een lamp die recht in je gezicht schijnt; ga liever voor een lamp die je extra verlichting geeft direct op je toetsenbord en muis.

Planten voor de nodige inspiratie en verse lucht

Tot slot moet je weten dat het toevoegen van planten op je werkplek een heel goed idee is. Het is niet voor niets zo dat kantoren gemakkelijk te verzorgen kantoorplanten binnen hebben staan. Veel kamerplanten zorgen namelijk voor verversing van zuurstof in een ruimte. Met verse lucht kun je je veel beter concentreren wat dus uiteindelijk ook weer van invloed is op hoe je werkt. Daarnaast zien een paar groene planten op een werkplek er al gauw wat gezelliger uit. Het kan zelfs op die manier zorgen voor extra inspiratie. Richt je werkplek vooral in hoe jij het zelf wilt, maar onthoud: een opgeruimde werkplek is een opgeruimd hoofd.