Afbeelding

Jongen achter de laptop drinkt een kop koffie

Foto: Pexels

Hoe word je nou eigenlijk een master in schrijven?

Er bestaat geen vastomlijnde methode om in het schrijven een master te worden. Het is wel mogelijk om jezelf daarin met trainingen en cursussen te ontwikkelen om tot een hoger niveau te komen. Daarbij heeft schrijven een belangrijk kenmerk en dat is communicatie. Je brengt namelijk een boodschap over met een bepaald doel voor ogen. Daarom is het onder meer van belang om kennis te hebben van de communicatieve functie. In dat kader is het mogelijk om een van de Communicatie opleidingen te volgen. De keuze voor een training of cursus laat je dan afhangen van het schrijfdoel, zoals een artikel, boek of voor het web.


Training Creatief en doelgericht schrijven

Er is een breed aanbod van opleidingen beschikbaar die gericht zijn op communicatie en meer specifiek op schrijven. Het is bijvoorbeeld mogelijk om jezelf te ontwikkelen in het schrijven door aan een cursus of training deel te nemen. Zo is het onder meer een optie om mee te doen aan een training Creatief en Doelgericht Schrijven. Je leert tijdens deze training creatieve technieken om nieuwe ideeën op te doen en deze uit te werken.

Het schrijven is namelijk niet alleen een kwestie van woorden neerpennen, maar vooral ook gericht op het gebruiken van je creativiteit. In een dergelijke training komen diverse doelgroepen en tekstsoorten aan bod, zodat je weet welke bepaalde structuur je nodig hebt voor het schrijven van een specifieke tekst. Verder leer je om degene die je tekst leest direct te raken en daarbij de aandacht van de lezer vast houden. Je loopt als schrijver verder ook wel eens vast in je eigen schrijfpatronen. Het deelnemen aan een training waar creativiteit en doelgerichtheid centraal staan, kan deze patronen doorbreken.

Schrijven voor het web als beroep

Schrijven voor het web is op allerlei manieren mogelijk. Wil jij jezelf daarin ontwikkelen en een master in schrijven worden dan zijn daar verschillende cursussen en trainingen voor te volgen. Er is veel vraag naar schrijvers voor het web, zodat het ook mogelijk is om daar je werk van te maken. Bijvoorbeeld door je te specialiseren als SEO copywriter of als schrijver voor social media. Zo is het ook mogelijk om je te ontwikkelen tot webredacteur. Er zijn voor deze specialisaties uiteenlopende cursussen beschikbaar, zoals de training SEO Copywriter.

Je leert met deze training niet alleen om je teksten voor de zoekmachine te optimaliseren, maar ook wat de beste balans is tussen SEO en leesbaarheid. Zo is de training Schrijven voor Social Media onder meer gericht op het schrijven van teksten om engagement te creëren. Ook leer je wat de belangrijkste schrijfstijlen zijn voor social media en hoe je met je teksten aansluit op de behoefte van je doelgroep. Het is verder mogelijk om jezelf tot webredacteur te ontwikkelen met de training Webredactie. Deze training leert je onder meer om conversiegericht te schrijven. Wil je daarbij je kansen op werk in de online marketingcommunicatiewereld groten en je kennis verbreden? Dan is het mogelijk om de keuze te maken voor een Marketing Management Master opleiding.