Het universum werkt op mysterieuze manieren

Jaren geleden schreef ik mijn eerste boek, een autobiografie (“Er was eens… een juf”). Trots als een pauw was ik, natuurlijk. De verkoop verliep, voor een eerste boek, helemaal niet slecht. Op een dag wilde ik checken hoe het met de verkoopcijfers ging. Ik kwam niet op de site terecht en ging op onderzoek uit. Wat bleek? De uitgever was spoorloos verdwenen. Ik bleef verbijsterd achter.

Oproep

Na de eerste schok en het ongeloof uitte ik mijn ongenoegen op social media. Zo schreef ik een blog en plaatste deze op mijn website. Ik deed ook een oproep en kwam in contact met een hele fijne uitgever die mij wilde helpen met mijn verhaal. Wat een geweldig nieuws. Op deze manier kon mijn boek misschien alsnog verkopen.

Herschrijven

Aangezien het inmiddels een aantal jaren geleden was dat ik mijn boek had geschreven en ik een mooie ontwikkeling had doorgemaakt, was er best het een en ander veranderd in mijn leven. Bovendien keek ik toch wat anders terug op mijn tijd voorafgaande aan mijn burn-out. Ook had ik tijd om te reflecteren en een en ander in een breder perspectief te plaatsen. Mijn verhaal kon beter worden. Een geluk bij een ongeluk (of zoals Johan Cruijf zou zeggen: “Ieder nadeel heb z’n voordeel”). Ik mocht mijn hele verhaal herschrijven.

Lange weg

Door omstandigheden bleef het project liggen. Dat het een lange weg zou worden, daar had ik toen nog geen weet van. Natuurlijk baalde ik ervan, maar ik berustte erin. Het was waarschijnlijk nog niet het juiste moment om met een nieuw boek te komen. Stiekem was (en ben) ik ervan overtuigd dat het goed zou komen. Het geloof in de inhoud en de boodschap is te groot. Zeker nu het thema nog altijd erg actueel is en zoveel mensen gebukt gaan onder stress en uitvallen.

Goed werk heeft tijd nodig

Al die tijd hielden we contact en af en toe waren er ontwikkelingen. Leuke dingen om mee bezig te zijn. Samen met de redacteur het verhaal optimaliseren, brainstormen over de cover, de achterflaptekst en ga zo maar door. Ook op zoek gaan naar iemand die het boek van een mooie quote kon voorzien. Dingen die ik allemaal erg leuk vind om te doen. Alleen die laatste stap. Dat had even tijd nodig.

Nieuws

Het hele gebeuren verdween een beetje naar de achtergrond, al bleef het wel altijd in mijn achterhoofd rondspoken. Hoe dan ook zou het boek er komen. Nu ik bezig ben om mezelf als spreker ervaringsdeskundige op de kaart te zetten, zou het een prachtige aanvulling zijn als ik mijn herschreven autobiografie kon meenemen.

Het universum

En daar komt het universum om de hoek kijken. Tja, klinkt wellicht wat zweverig of vaag. Toch denk ik dat het zo heeft moeten zijn. Of misschien gaf ik het in mijn gedachten de nodige aandacht. Aandacht die door het universum werd opgepikt. Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje met de verlossende woorden: “Hè, hè, jouw boek is eindelijk aan de beurt.”
Ik sprong een gat in de lucht.

Trots kan ik mededelen dat mijn nieuwe, herschreven en verbeterde autobiografie over enkele maanden verkrijgbaar zal zijn. Waarschijnlijk rond 1 mei. Dit staat nog niet helemaal vast, maar het zal ergens rond die datum zijn.

Conclusie: Hoe het werkt, geen idee, maar op de een of andere manier lijken de puzzelstukjes in elkaar te vallen. Ik wilde (of wenste) dat het boek er zou zijn, omdat het een perfecte aanvulling is op mijn lezingen en zie daar… Het universum heeft zijn magie aan het werk gezet.