Afbeelding

Bloggers

Foto: Pixabay

Drugs en papier 4: bloggers

Sommige leesverslaafden hebben zo'n grote club volgers gevonden, dat zij hun hobby kosteloos in stand kunnen houden. Zij krijgen gratis boeken toegestuurd van grote en kleine uitgeverijen. Doel is dat zij het boek lezen en hiervan een recensie schrijven op hun blog en verschillende websites.

Blogtour

Zoek bloggers en vraag of ze interesse hebben in jouw boek (sommigen hebben geen tijd of houden niet van jouw genre). Verstuur een aantal exemplaren en wacht af. Doe dit het liefst een paar weken voor het boek te koop is, zodat je bij uitkomst van je meesterwerk al een paar recensies hebt. Hun eerlijke oordeel komt op Bol.com en hun eigen blog. Andere mogelijkheden zijn: Libris.nl, Bruna.nl, Hebban en Goodreads. Natuurlijk verwijs je daarna op je eigen sociale media en website naar deze geweldige recensies!

Googlejungle

Je naam en die van je boek moeten zoveel mogelijk genoemd worden op internet. Iedere exposure is meegenomen. Zoek blogs die schrijven over onderwerpen waar jouw roman over gaat en probeer een gastblog te schrijven of een papieren interview te krijgen. Veel bloggers zoeken constant inhoud, dus willen ze hier vaak aan meewerken. Ook als ze geen miljoenenpubliek hebben: je moet ergens beginnen en alle publiciteit is meegenomen.

Over de auteur

Anika Redhed is auteur en uitgever van reisromans. Het boek 'Cappuccino in het Midden-Oosten' over haar reis naar Iran, Dubai en Oman ligt nu in de winkels samen met bijpassende reisdagboeken om zelf een reisverhaal te schrijven! www.anikaredhed.com

Uitgeven