Afbeelding

Beste schrijfapps op je smartphone

Foto: Pexels

Deze 3 schrijfapps helpen je verder met je verhaal

Je telefoon kan een afleiding zijn van die grote roman die je op papier wil zetten. Je blijft maar berichten binnenkrijgen en dan kijkt je toch weer weg van je beeldscherm. Zélfs als hij omgekeerd ligt met het scherm naar beneden en een van je leuke telefoonhoesjes naar boven. Toch kunnen deze apps je schrijfleven makkelijker maken!


1. Writer Unblocked


Heel herkenbaar: een writer’s block. Elke schrijver wordt er vroeg of laat mee geconfronteerd. Zit je naar een leeg papier te staren, wil je steeds schrijven maar lukt het niet? Dan kan Writer Unblocked je helpen! Het is een Engelstalige app die je willekeurige schrijfopdrachten geeft. Door aan iets heel anders te werken, kun je je creativiteit aanwakkeren en die vreselijke writer’s block doorbreken. 
Writer Unblocked is een gratis app voor Android.

2. Writer Tools of Storyform


Heb je meer overzicht nodig in je schrijfwerk? Daar kan Writer Tools of Storyform mee helpen. Writer Tools is een planner, tracker en editor in één. Je kan je hele boek uitplannen in hoofdstukken en plotlijnen, maar ook bijhouden wanneer je schrijft en hoeveel woorden er per sessie op papier komen. Met handige tools als labels, pagina’s voor personages en notities hou je makkelijk overzicht in je verhaal. Én je kan schrijven terwijl je rustig in de trein van A naar B reist. 
Writer Tools is een gratis op voor Android. 


Storyform is een handige app om een verhaal op gang te krijgen. De app mixt verschillende elementen voor je: karaktereigenschappen, beroepen voor je personage, locaties, items en thema’s. Alles wat je nodig hebt om een verhaal te maken, krijg je aangereikt. Aan jou de taak om alles aan elkaar te schrijven.
Storyform is een app voor IOS en kost eenmalig €0,99

3. Spell Checker of SpellingCoach


Wil je nog een laatste spellingscontrole doen? Probeer dan Spell Checker of SpellingsCoach!
Spell Checker is een handige app om jouw spelling na te kijken. Weet je even niet meer hoe je het schrijft? Grijp je telefoon erbij en zoek het op! Misschien wil je je verhaal voorlezen, maar weet je niet precies hoe je de klemtoon moet leggen? Zelfs daar kan de app je mee helpen. Er is namelijk een optie om het woord uit te laten spreken.
Spell Checker is een gratis app voor Android.


Met SpellingsCoach kan je ook nakijken of je een woord goed gespeld hebt. Daarnaast geeft de app je spellingsregels en andere taalvraagstukken zodat je jouw taal up to date houdt!
SpellingsCoach is een app voor IOS en kost eenmalig eenmalig €1,79.