Afbeelding

Laptop in Spanje bij schrijfvakantie

Wendy Louise Schultze

De volgende fase van jouw schrijverschap

Tegenwoordig hebben schrijvers onderling veel contact. We leren elkaar kennen via social media of ontmoeten elkaar bij events die als paddenstoelen uit de grond schieten. Er ontstaan vriendschappen, samenwerkingsverbanden en sparringpartners.
Dat is niet alleen leuk en fijn, het is (bijna) onmisbaar voor onze ontwikkeling en, niet te vergeten, ons zelfvertrouwen.

Collega's horen

Dit was in 2010 wel anders. Dat jaar kwam mijn debuutroman uit en ik snakte naar een sparringpartner. Begeleiding door een uitgever en redacteur is enorm waardevol, maar ik wilde collega’s horen. Waren zij ook onzeker, hoe werkten zij karakters uit, was het vreemd dat ik de structuur van mijn verhaal nauwkeurig bijhield in een Excelschema?

Na het publiceren van mijn tweede roman en het starten van een Instagram-account, kreeg ik steeds meer contact met andere auteurs. Collega’s bij wie ik terecht kon met mijn twijfels, maar ook aspirant schrijvers die mijn hulp inriepen. Na het coachen van een aantal van hen, had ik de smaak te pakken. Mijn liefde voor het vak overbrengen op een nieuwe generatie en ondertussen zelf veel bijleren (we zijn immers nooit uitgeleerd) bracht enorme voldoening.

Berichten als “Het manuscript is naar de uitgeverij, duimen!” of “Sinds vandaag sta ik ingeschreven bij de KvK als freelance copywriter” vormden het kersje op de taart (en het laagje kippenvel op mijn onderarmen, steeds weer).

Schrijfreis

Er is niets leukers dan elkaar ondersteunen en vooruithelpen. Met die gedachte in het achterhoofd, waren we het snel eens: Astrid Harrewijn, Lisanne Stam en Wendy Louise slaan de handen ineen en organiseren een schrijfreis. Een retraite waar iedereen die maar iets met schrijven heeft welkom is. Van gepubliceerd auteur, tot debutant. Van copywriter tot hobby-schrijver. Individueel worden de deelnemers door ons gecoacht, ieder van ons organiseert een bruikbare workshop of masterclass en samen gaan we vooral veel schrijven. In de natuur op inspirerende plekken met uitzicht over het grootste meer van Andalusië. Ons doel: jou intensief begeleiden naar de volgende fase van het schrijverschap. En lol maken, uiteraard. Veel lol en gezelligheid omdat dát nu eenmaal werkt.

Sinds een jaar wonen mijn zus Kim en ik in het authentieke witte schrijversdorp Iznájar, dat al eeuwenlang een bedevaartsoord is voor Spaanse schrijvers: het unieke decor voor deze schrijfreis. Het dorp hangt vol korte verhalen en gedichten van schrijvers die hier ooit hun inspiratie (terug)vonden. De straten ademen letters en de wind blaast vanzelf mooie zinnen in je hoofd.

Over de reis

Na een aantal succesvolle taalreizen, organiseren Las dos hermanas (De twee zussen) van 18 tot 21 april 2024 een unieke schrijfretraite. Terwijl je spart met jouw persoonlijke schrijfcoach op een ontspannende buitenlocatie, zorgt Kims mobiele snackunit (quote: ‘Ik ben de enige die niet schrijft, dus ik leg de deelnemers wel in de watten’) voor een drankje en een hapje. Workshops als Technisch schrijven, De gouden draad van jouw verhaal en Marketing: Hoe zet je jouw schrijfwerk in de spotlights voorzien je van bruikbare informatie en tussendoor genieten we van bijzondere, uitgebreide maaltijden en drankjes op typisch Spaanse locaties. Logeren gebeurt in Boutique Hotel Casa las tinajas dat exclusief voor onze groep is gereserveerd. Uiteraard inclusief luxe ontbijt.

Graag tot schrijfs in Spanje,
Astrid, Lisanne, Kim en Wendy Louise

Voor meer informatie of inschrijven, bezoek je de website SchrijfReisSpanje.nl of stuur een e-mail.
Via lasdoshermanas.nl/schrijfretraite-veelgestelde-vragen vind je de antwoorden op al jouw vragen.