Afbeelding

4x must see bezienswaardigheden in België

Foto: Pexels

4x must see bezienswaardigheden in België

Wanneer je een vakantie in België gaat boeken, is het altijd leuk om van tevoren te kijken naar wat een land te bieden heeft. Als het gaat om België kun je in ieder geval verzekerd zijn van heel veel leuke bezienswaardigheden. Op basis van deze bezienswaardigheden kun je bepalen waar in België jij graag wilt verblijven tijdens jouw vakantie. Met een rondreis door België kun je er wellicht nog meer bezoeken. Vanuit je vakantiehuis België kun jij tal van mooie plekken ontdekken. Hier vind je vier must see bezienswaardigheden in België.


1: Atomium in Brussel

Het Atomium in Brussel is een van de leukste en mooiste bezienswaardigheden in de stad. Dit monument is een stalen constructie dat bestaat uit negen bollen met een diameter van 18 centimeter. Wanneer je in Brussel of omgeving verblijft is het zeker een aanrader om dit monument te bezoeken. Vijf van de negen bollen zijn geopend voor publiek.

2: Belfort Brugge

Wanneer je kiest voor een verblijf in West-Vlaanderen, is het zeker een leuk idee om een dagje naar Brugge te gaan. Deze stad heeft veel te bieden voor jong en oud, met onder andere veel leuke musea. Een van de hoogtepunten van je bezoek aan Brussel is toch wel het Belfort Brugge, een belangrijke toren die werd gebouwd in de 13e eeuw. Deze toren is opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. En wanneer je deze toren in het echt ziet, begrijp je direct waarom.

3: De Ardennen in zuidoost België

Hoewel de Ardennen een natuurgebied zijn dat het zuidoosten van België bestrijkt, kun je dit zien als een bezienswaardigheid. Je kunt een vakantiehuisje huren in dit mooie gebied en genieten van de prachtige natuur. De Ardennen zijn een prachtig stuk ongerepte natuur waar je rivieren en watervallen tegenkomt, maar ook mooie valleien en prachtige loof- en sparrenbossen. Overal waar je komt ontdek je de mooiste plekjes. De Ardennen bevinden zich in de provincies Namen, Luik en Luxemburg.

4: Het Gravensteen in Gent

Een van de mooiste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden in België is Gravensteen in Gent. Dit is een oude waterburcht die dateert uit de Middeleeuwen. Het is dan ook zeker een aanrader om deze burcht te bezoeken tijdens jouw verblijf in Gent of omgeving. Het verdedigingssysteem van Gravensteen is duizenden jaren oud maar nog bijna volledig intact en dat maakt deze bezienswaardigheid extra bijzonder.