Start » Service » Manuscriptbeoordeling

Manuscriptbeoordeling

Laat je manuscript beoordelen bij Schrijven Online

Op zoek naar goede en betaalbare manuscriptbeoordeling? Op Schrijven Online bieden we drie mogelijkheden voor het beoordelen van jouw verhaalidee of manuscript door professionele en ervaren redacteuren. Zo kun je kiezen voor de Snelscan (een voordelige analyse van maximaal 3.000 woorden met schrijfadvies), de Manuscriptbeoordeling (een uitgebreide analyse van jouw gehele manuscript) en een Adviesgesprek (een persoonlijk gesprek met de redacteur om dieper in te gaan op jouw manuscript). Ook lees je op Schrijven Online regelmatig schrijftipsover het herschrijven van jouw verhaal en het geven van feedback  op andermans teksten

Meer over herschrijven, feedback en manuscriptbeoordeling? Lees ons tijdschrift Schrijven Magazine.

Neem een abonnement op Schrijven Magazine en krijg korting én 2 cadeaus!

Schrijfcursussen     Manuscriptbeoordeling     Boeken over schrijven     Nieuwsbrief


Tips, nieuws en blogs over manuscriptbeoordeling

Het debuut van Willeke Stadtman na manuscriptbeoordeling bij Schrijven Online.

Publicatie Op voet van oorlog

1 Maart 2016

Het debuut van Willeke Stadtman na manuscriptbeoordeling bij Schrijven Online.Op één april 2016 zal Willeke Stadtman debuteren met haar non-fictie roman Op voet van oorlog bij uitgeverij Atlas Contact. Dit nadat haar manuscript bij Schrijven Online is beoordeeld en zij zo haar schrijfcoach heeft gevonden. 

Nieuwe manuscriptbeoordelaars bij Schrijven Online

24 November 2015

Behalve schrijfcursussen en schrijfcoaches biedt Schrijven Online ook professionele manuscriptbeoordeling door ervaren redacteuren. Onlangs is ons team versterkt door schrijver en schrijfcoach Eisso Post, redacteur en uitgever Lineke Eerdmans en schrijfster en illustratrice Carolina Trujillo.

De Vlaamse uitgeverij anno 2015

9 April 2015

De Vlaamse literaire wereld stond op zijn kop toen tijdens de Vlaamse Boekenbeurs werd aangekondigd dat wegens grote verliezen besloten was dat De Bezige Bij Antwerpen zou fuseren met De Bezige Bij Amsterdam. In een artikel van het Boekblad vertelden zeven Vlaamse uitgeverijen hoe het gaat met de Vlaamse uitgeverij anno 2015.

Manuscripta 2015

18 Maart 2015

Het boekenseizoen wordt in september altijd traditioneel geopend met het boekenfestival Manuscripta. Dit jaar zal het plaatsvinden op het Stadsfestival Zwolle.

Boeken, boeken, boeken

17 Februari 2015

Gepubliceerde en ongepubliceerde teksten van Maarten Dessing over boeken, schrijvers, bibliotheken, recensenten, het boekenvak en meer. Met gastbijdragen over Franse literatuur van Arjen van Meijgaard.
Auteurs over het veranderde uitgeefklimaat 2: Ingmar Heytze

Feedback nodig? Bestel de Schrijven Online Snelscan.

Schrijven Online Snelscan

2 Januari 2014

Feedback nodig? Bestel de Schrijven Online Snelscan.Een paar minuten: langer doet de gemiddelde uitgever, wedstrijdjury of tijdschriftredactie er niet over om te beslissen of jouw tekst een kans maakt. Wat goed is gaat door, wat slecht is: retour afzender. Kan dat niet anders? Natuurlijk wel, met de voordelige Schrijven Online Snelscan.

Gratis feedback op Proeflezen

12 Februari 2013

Ontvang gratis feedback op het platform Proeflezen van Schrijven Online.Feedback krijgen op je verhaal is nuttig en leerzaam, maar ook feedback geven is cruciaal om je schrijfvaardigheid te verbeteren. Beide kun je gratis doen op het feedbackplatform Proeflezen.

Zeven tips om feedback te geven

18 April 2012

Opbouwende kritiek geven aan schrijvers is een vak apart en je bent er bovendien veel tijd aan kwijt, al helemaal als je feedback geeft op een roman. Met deze schrijftips maak je het jezelf een stuk gemakkelijker.

Verder lezen...

Tirade: alleen abonnees mogen nog inzenden

26 September 2010

Wie bij het literair tijdschrift Tirade een verhaal, gedicht of essay instuurt, krijgt alleen reactie als hij abonnee is of een los nummer heeft gekocht, zo meldt webblog De Papieren Man.

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 22 mei 16.00 u. abonnee...

Leuke aanbieding

Profiteer van heel veel extra's!

Vanaf € 12,50 per jaar
Schrijven Magazine: geen nummer meer missen?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Profiteer van onze superaanbieding!

Profiteer nu!
Schrijven Magazine

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 22 mei 16.00 u. abonnee...

Word abonnee!