Nieuwe manuscriptbeoordelaars bij Schrijven Online

Behalve schrijfcursussen en schrijfcoaches biedt Schrijven Online ook professionele manuscriptbeoordeling door ervaren redacteuren. Onlangs is ons team versterkt door schrijver en schrijfcoach Eisso Post, redacteur en uitgever Lineke Eerdmans en schrijfster en illustratrice Carolina Trujillo.

Even voorstellen

Carolina Trujillo is bekend om haar grappige illustraties in Schrijven Magazine. Ze is behalve een illustratrice ook een schrijfster. Ze richt zich voornamelijk op romans, verhalen, thrillers en scenario’s. Trujillo publiceerde drie romans, won de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizen prijs (aka Selexyz debuutprijs), kwam op de shortlist van de Ako met haar tweede roman, won de BNG prijs, haalde de longlist van de Libris met haar derde roman en werd genomineerd voor de Anna Bijnsprijs 2012. Manuscripten beoordelen noemt zij liever manuscripten analyseren.

Eisso Post is gespecialiseerd in fantasy en science-fiction, in literaire en (auto)biografische verhalen. Post heeft een lange staat van dienst op het gebied van schrijfcursussen, schrijfbegeleiding en beoordeling. Hij heeft prozacursussen gegeven bij een werklozenproject, de Volksuniversiteit en de Schrijversvakschool in Groningen. Hij doet de snelscans van Schrijven Online en ook op Schrijven Online staat een cursus Ontdek Je Eigen Stijl van hem. Hij zat/zit in de longlistjury van de Harland Awards voor fantasy en science-fiction van 2012 en 2016.

Biografieën, verhalen, coachings- en managementboeken zijn Lineke Eerdmans’ specialiteit. Eerdmans is gepassioneerd boekenmaker, eindredacteur en uitgever. Ze studeerde Taalkunde aan de Universiteit Utrecht en heeft ruime ervaring in het maken van boeken, het begeleiden van auteurs en het redigeren van teksten. Eerdmans tilt persoonlijke boeken naar een hoger plan, met veel toewijding en respect voor de eigenheid van het verhaal. Tevens biedt zij schrijvers de mogelijkheid om het script uit te geven via Uitgeverij Lineke Eerdmans.

Waarom kiezen voor een manuscriptbeoordeling?

Behalve volledige manuscripten is er ook de mogelijkheid om onvoltooide manuscripten te laten beoordelen door professionele redacteuren die jaren ervaring hebben met auteursbegeleiding en uitgeverijen. Bij een dergelijke manuscriptbeoordeling ontdek je ook wat de kansen zijn van je manuscript. Is het – na wat kleine aanpassingen – al goed genoeg om op te sturen naar een uitgeverij? Of is er een herschrijfronde nodig? Ten slotte komen alle genres in aanmerking voor een manuscriptbeoordeling. Van kinderboek of Young adult tot literaire roman of verhalenbundel. Van thriller of chicklit tot dichtbundel.