Manuscripta 2015

Het boekenseizoen wordt in september altijd traditioneel geopend met het boekenfestival Manuscripta. Dit jaar zal het plaatsvinden op het Stadsfestival Zwolle. Het groeiende boekenfestival zal dit jaar op 5 september in Zwolle plaatsvinden. In de binnenstad zullen overdag en ’s avonds verschillende auteurs optreden en boeken signeren maar ook zullen zij literaire wandelingen en boottochten maken. Voor bezoekers is er de kans om hun favoriete auteur te ontmoeten op de Schrijversmarkt waar de nieuwste boeken worden aangeboden. Ook de boekwinkels en openbare bibliotheek van Zwolle zetten hun deuren open voor het boekenfestival.

Manuscripta verbreedt Stadsfestival Zwolle

De CPNB organiseert Manuscripta in Zwolle in samenwerking met Stichting Stadsfestival Zwolle. Het stadsfestival wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en zal zich van 3 t/m 6 september plaatsvinden. Naast theater, film en muziek is er dit jaar dus een toevoeging van Manuscripta.
Naast de boeken die gepresenteerd worden zal voor de vijfde keer de Europese Literatuurprijs worden uitgereikt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro voor de schrijver van de bekroonde roman en 5000 euro voor de vertaler.

Bron

www.manuscripta.nl