Start » Nieuws » 10 tegendraadse schrijftips van supertalent Carolina Trujillo

10 tegendraadse schrijftips van supertalent Carolina Trujillo

16 September 2014

Schrijven Magazine cover 5 van 2014Carolina Trujillo schreef vier bejubelde romans. Drie in het Nederlands en één in het Spaans. Haar werk wordt zeer lovend besproken en is bekroond met meerdere literaire prijzen. In het komende nummer van Schrijven Magazine geeft Carolina 10 tegendraadse schrijftips. Wij publiceren voor!


Tip: interview je hele familie

Carolina Trujillo: ‘Interview je opa, je oma, je vader, je moeder. En dan bedoel ik echt interviewen. Met een blocnote. Maak een afspraak en laat ze vertellen. Vraag door. Het zullen lange interviews zijn. Maar je krijgt er een schat aan informatie mee naar boven, waar je je hele schrijverschap plezier van zult hebben. Ik heb het gedaan en het is een enorme bron waar ik boek na boek uit kan putten. Ik ben bijvoorbeeld met mijn oma naar haar geboortedorp gegaan. Het was 43 graden. Ze was er veertig jaar niet geweest, maar het ging allemaal weer voor haar leven. De ene herinnering rakelde de andere op.’

Alle schrijftips van Carolina lezen? Je vindt ze in het komende nummer van Schrijven Magazine! Nog geen abonnee? Neem vóór dinsdag 23 september 16.00 u. een abonnement, dan ontvang je dit nummer thuis!

Neem een actie-abonnement op Schrijven Magazine   Werf een abonnee voor Schrijven Magazine

 

Over Carolina Trujillo

 10 tegendraadse schrijftips van supertalent Carolina TrujillCarolina Trujillo (Montevideo, Uruguay, 1970) schreef de romans De exilios, maremotos y lechuzas (1991), De bastaard van Mal Abrigo (2002), De terugkeer van Lupe Garcia (2009) en De zangbreker (2014). Abonnees van Schrijven Magazine kennen haar niet alleen als schrijver, maar van de cartoons die ze maakt voor Schrijven Magazine.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- 5 redenen waarom je het oktobernummer van Schrijven Magazine niet wil missen!
- Tips tegen writers block


Lees Tekstblad!

Neem een (proef)abonnement
Iedere week de leukste schrijfwedstrijden? Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsb

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!
Literair tijdschrift Alice, onderdeel van Schrijven Magazine

Stuur je allerbeste verhaal of gedicht in naar ons eigen literaire tijdschrift.

Meer informatie
Gratis bij Schrijven Magazine: 1 jaar Van Dale Online Taalhandboek Nederlands

Gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Word nu abonnee!