Afbeelding

Man die het nieuws aan het lezen is

Foto door furkanfdemir via Pexels

Recordbedrag voor Fantasyauteur Brandon Sanderson en Bazarow.LIVE

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week.


Fantasyauteur Brandon Sanderson haalt recordbedrag op via Kickstarter

Schrijver Brandon Sanderson heeft in totaal 41,7 miljoen dollar opgehaald om zijn geheime projecten uit te geven. In het geheim heeft hij vier boeken geschreven die hij nu graag wil publiceren. Om dit te kunnen realiseren startte hij een crowdfundingsactie. In eerste instantie vroeg hij om zo’n miljoen dollar om zijn boeken te kunnen publiceren. Dit pakte een stuk beter uit dan hij verwacht had, want die miljoen dollar werd dus 41,7 miljoen dollar. Naast dat dit minstens 41 keer zoveel is, is het ook nog eens het grootste bedrag dat ooit is opgehaald via Kickstarter. De gevraagde miljoen dollar had hij al na zo’n half uur bij elkaar. Sanderson is een bekende naam in de genres sciencefiction en fantasy. Sinds 2005 heeft hij al meer dan vijftig boeken uitgebracht. 

Bron: NU.nl

Bazarow.LIVE

Bazarow, bekend als verkopende boekensite en site waar je eigenlijk voor alles terecht kunt als boekenfan, gaat beginnen met een nieuw boekenprogramma. De eerste aflevering zal op 11 mei uitgezonden worden vanuit de bibliotheek in Neude. Er zullen twee gasten zijn: Erno Eskens, die zal praten over de filosofie in Nederland en Aleid Truijens over de totstandkoming van haar biografie over Hella S. Haasse. Het programma heet Bazarow.LIVE en zal maandelijks te zien zijn. In het programma zullen geregeld schrijvers van Nederlandstalige fictie en non-fictie, deskundigen over vertaalde fictie en non-fictie, actualiteiten in het boekenvak en boekentips voorbijkomen. 

Woutertje Pieterse Prijs naar Terra Ultima

Dit jaar werd de Woutertje Pieterse Prijs, een literatuurprijs die jaarlijks wordt gegeven aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek dat het jaar ervoor is verschenen, voor de 35e keer uitgereikt. De prijs ging dit jaar naar Raoul Deleo en Noah J. Stern voor hun boek Terra Ultima. Ze wonnen een geldprijs van 15.000 euro. Naast Terra Ultima waren er zes andere kinder- en jeugdboeken genomineerd. Dit is wat de jury te zeggen had over het boek: ‘’Een romantische verkenning die laat zien dat wetenschap en verbeelding prachtig hand in hand kunnen gaan.’’ Het boek gaat over een onontdekt werelddeel. 

Bron: NU.nl 

Uitgeven