Mannen lezen minder dan ze willen

Mannen lezen minder dan ze willenOnderzoekers hebben de drie belangrijkste redenen gevonden waarom mannen boeken vaak niet uitlezen en waarom ze meestal minder en langzamer lezen dan vrouwen.

Te druk om te lezen

De studie is gedaan onder tweeduizend Britse mannen en vrouwen door de Reading Agency. Het onderzoek wijst uit dat mannen vinden dat ze het te druk hebben om te lezen, dat ze het niet leuk vinden of dat ze liever internetten. 63% van de ondervraagde mannen geeft aan dat ze niet zoveel lezen als ze willen.

Concurrerende media

Sue Wilkinson, CEO van de Reading Agency, zegt: 'We vonden dat mannen de waarde van het lezen van boeken wel erkennen, maar daar vervolgens niks mee doen. Dat komt omdat televisieseries, films en het internet allemaal concurreren voor de aandacht, vooral in hun geval.'

Bijna driekwart van de ondervraagde mannen geeft aan dat ze liever naar de film- of televisiebewerking van een boek kijken. Voor hetzelfde percentage vrouwen is het even waarschijnlijk dat ze voor het boek kiezen.

De leesgewoontes

Bijna de helft van de mannen las vroeger meer dan nu. 30% gaf zelfs aan geen enkel boek te hebben gelezen na de verplichte literatuurlijst van school. Een derde zit liever te internetten en 30% houdt zich meer bezig met televisie en films. Een op de vijf mannen bekende bovendien dat hij wel eens deed alsof hij een bepaald boek had gelezen om intelligenter te lijken.

Bron

www.thebookseller.com/news/reading-agency-survey-finds-63-men-rarely-read.html

Uitgeven