Januari Schrijfmaand 2014 - opdracht #9

De negende schrijfopdracht van de Januari Schrijfmaand.De eerste zin is de belangrijkste. Toch kun je ook daar mee experimenteren, en dat is wat we gaan doen met de negende opdracht van de Januari Schrijfmaand. Doe mee en ontvang feedback van schrijfcoach Henny Fortuin!

Januari Schrijfmaand met Yoeke Nagel en Henny Fortuin

De schrijfmaand is in het leven geroepen om elkaar te motiveren in het Nieuwjaarsvoornemen van iedere schrijver: meer schrijven. Iedereen kan de dertien praktische en inspirerende schrijfopdrachten van deze maand maken en online zetten op het forum van Schrijven Online voor feedback.

De schrijfopdrachten zijn opgesteld door schrijfcoaches Yoeke Nagel en Henny Fortuin. Yoeke plaatst iedere woensdag en vrijdag een opdracht, Henny iedere maandag. Beide coaches geven feedback op de verhalen die geschreven zijn op basis van hun eigen opdrachten. Lees hieronder de eerste opdracht.

Opdracht #9 - Eerste zin

Door schrijfcoach Henny Fortuin - hoeschrijfjeeenboek.nl
Dit is een opdracht waar ik nu al van begin te stralen en schrijfzin krijg. Dus snel aan het werk.

  1. Kies drie getallen onder de honderd en zet ze in een documentje.
  2. Ga naar deze website.
  3. Kijk welke drie beginzinnen bij je getallen horen. Kies er een uit die je aanspreekt.
  4. Zet je timer
  5. En aan het werk!

Ga vooral niet naar andere, leukere of betere of boeiendere zinnen kijken, want dan ben je zo een paar uur verder. En je kunt kiezen:

  1. schrijf verder na de beginzin, dus je begin met de eerste scène, 
  2. of je beschrijft wat voor boek dit wordt. 

Kijk maar wat er uit je pen of vingers vloeit. Laat me weten hoe het ging en zet je beginzin op het forum. Je kunt ook je begin op het forum plaatsen, maximaal 250 woorden.

Online publiceren en feedback

Zodra je de opdracht gemaakt hebt, kun je het verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum van Schrijven Online. Daar kunnen Yoeke Nagel, Henny Fortuin en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link
  • Klik op 'Plaats nieuw forumonderwerp' en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Schrijfcoach Henny Fortuin

Op zoek naar meer gratis inspirerende opdrachten van Henny Fortuin? Schrijf je in op www.hoeschrijfjeeenboek.nl.
Je kunt je ook inschrijven voor het Boek-per-jaar-project, verschillende online cursussen en workshops op mooie locaties aan zee.

Bron

www.schrijvenonline.org/forum/themaforums/januari-schrijfmaand/120700

Techniek