Wat vooraf ging

Kijk jij in een bus, trein of metro ook naar je medepassagiers en probeer je te bedenken wat voor werk diegene doet, wat voor leven diegene leidt en waar diegene vandaan komt? Nu is je kans om daar een verhaal over te schrijven. Maar dan wel binnen een spannende setting. De locatie is de metro in Amsterdam, de lijn die rijdt van Noord naar het centraal. Kort gezegd: de geheime dienst weet dat in de metro een ontmoeting plaats gaat vinden. Een ontmoeting tussen zeker drie personen die een staatsgeheim gaan uitwisselen. Maar wie is wel betrokken en wie niet? Dat weet alleen jij!
Aan jou de taak om een verhaal te schrijven over een van de personages of een groepje personages: wie is de personage en hoe is diegene in de metro terecht gekomen? En belangrijker nog: welke rol heeft de personage in het geheel?

Alle deelnemers schrijven naar hetzelfde punt toe, de beginsituatie (kijk hiervoor op de site 18.02 publising. Laat deze goed op je inwerken, merk met welk personage je het meest hebt en schrijf er een verhaal over!

De beginsituatie zal als verhaal worden verwerkt in de bundel die naar aanleiding van deze schrijfwedstrijd verschijnt in februari 2021. De bundel bevat de winnende verhalen die samen één verhaal vormen. In je verhaal geef je elementen prijs die voor het einde kunnen worden gebruikt. Het einde zal op basis van de winnende verhalen worden geschreven door Miranda van der Steen

Deadline

Wie

18.02 publishing

Winnen

Plaatsing in de verhalenbundel en een exemplaar van de bundel