Vrij thema bij poëziewedstrijden Dichtdorp Gelselaar

Vrij thema bij eerste lustrum poëziewedstrijden Dichtdorp Gelselaar.
De florerende poëzieactiviteiten in het Achterhoekse dorp Gelselaar krijgen dit jaar een feestelijk vervolg. De poëziewedstrijden met het afsluitende feest op zaterdag 14 oktober staan in het teken van het eerste lustrum. De stichting erachter past zich volledig aan op de zich uitbreidende activiteiten. Zij heet voortaan Stichting Dichtdorp Gelselaar.

Ter viering van het eerste lustrum verschijnt een boekje met bekroonde gedichten uit deze periode. Zowel uit de categorie Nedersaksisch als Nederlands worden in deze bundel de gedichten opgenomen, die in deze vijf jaren als eerste, tweede en derde eindigden.

Om nog meer dichters een kans te geven bij de grensoverschrijdende Gelselaarse poëziewedstrijden, die de afgelopen jaren al een record aantal deelnemers trokken, besloot de organiserende projectgroep voor dit jaar het thema vrij te laten. Anderzijds is ook bepaald dat het aantal regels per gedicht maximaal veertien mag zijn. Per deelnemer mogen weer maximaal drie gedichten worden ingezonden. Het adres hiervoor is: dichtdorp@gmail.com.

Uiterlijk om 24.00 uur op zaterdag 5 augustus dienen de inzendingen voor deze wedstrijden binnen zijn. Er zijn weer twee categorieën: Nederlandstalige gedichten en Nedersaksische.
Deze poëziewedstrijden maken deel uit van een project van de Stichting Dichtdorp Gelselaar (zie site voor informatie en spelregels: https://dichtdorpgelselaar.nl/), dat uitmondt in een poëziefestival op zaterdag 14 oktober (vaste datum: tweede zaterdag van deze maand). Die avond worden in het omkranste kerkje van Gelselaar de genomineerden gehuldigd en ontvangen de besten van elke categorie een passende prijs: een door beeldhouwer Anton ter Braak vervaardigde penning.

Deadline

Wie

Stichting Dichtdorp Gelselaar

Winnen

Per categorie worden maximaal tien gedichten genomineerd. De dichters hiervan worden gehuldigd, ontvangen hierbij een oorkonde en mogen hun gedicht voordragen. De winnaars van beide categorieën ontvangen een door beeldhouwer Anton ter Braak vervaardigde legpenning.