UitJeErvaring gedichtenwedstrijd 2020

‘Thuis’ is meer dan daar waar je woont. Je ergens thuis voelen kan overal: in je eigen huis, op school, het werk, bij vrienden, familie, geliefden of zelfs in een heel ander land. Daar waar iemand echt zichzelf kan zijn, zich veilig, geliefd en gehoord voelt. Dat is thuiskomen, waar je naar verlangt en eigenlijk niet meer vandaan wilt. Maar ook: het gebrek aan een thuis, in welke vorm dan ook; door het gebrek aan een woning, werk, vrienden of geliefden. Zeker in deze onzekere tijden is het hebben van een thuis, een 'veilige haven', meer dan ooit relevant en belangrijk.

Wie maakt het mooiste gedicht rond het uitdagende thema ‘thuis‘? Het onderwerp kan zo breed als mogelijk en poëtisch worden beschreven, maar het thema moet wel tot uiting komen. Vanuit de wedstrijd zullen er 1 of meerdere bundels verschijnen. Alle kwalitatief goed bevonden inzendingen worden hierin opgenomen.

Deadline

Wie

Stichting UitJeErvaring

Winnen

Voor de mooiste drie gedichten is er een prijs, namelijk publicatie en een eervolle vermelding in de door ons uit te geven gedichtenbundel(s). De winnaars krijgen de bundel(s), waarin zijn of haar gedicht staat, van ons cadeau. Daarnaast krijgen zij een VVV-bon