Schrijfwedstrijd De Tweede Wereldoorlog

De Tweede Wereldoorlog – voor de een is het nog een herinnering, voor de ander is het een catastrofe uit een ver verleden. Maar iedereen kent wel de verhalen van verzetshelden, van militairen die de stranden van Normandië bestormen, van de vernietigingskampen, de maatschappelijke ontwrichting en de hongerwinter.

De oorlog markeert een tijd van chaos, van conflict, van strijd – en in die turbulentie ontstaan de menselijke verhalen waar wij naar op zoek zijn. Voor veel mensen veranderde het oude leven in een oogwenk en moesten ze zich plooien naar de nieuwe werkelijkheid – goedschiks of kwaadschiks.

Veer jij nu recht, schuif jij naar voren, naar het puntje van je stoel? Kun je niet wachten om jouw verhaal over de Tweede Wereldoorlog te vertellen? Dat is mooi, want Uitgeverij Historische Verhalen schrijft een wedstrijd uit. In maximaal 4000 woorden mag jij een verhaal schrijven over die Tweede Wereldoorlog. Kies zelf de gebeurtenis die jou het meest aanspreekt. Het mag overal ter wereld zijn, zolang het decor maar historisch correct is. Hou je aan de tijdsgrenzen van 1939 en 1945.
Als jouw verhaal ons aanspreekt, wordt het gepubliceerd in een verhalenbundel die in 2022 in de boekhandel ligt. Een mooie binnenkomer voor beginnende schrijvers en een bevestiging van vakmanschap voor de gevorderde auteurs!

Deadline

Wie

Uitgeverij Historische Verhalen

Winnen

Redactieproces en publicatie in de bundel 'Historische Verhalen. Korte verhalen uit de Tweede Wereldoorlog'