Schrijf een verhaal bij de foto

Schrijf een kort verhaal bij de foto op de site en win o.a. feedback op je verhaal!

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’ is een bekend cliché. Maar omdat een foto een bevroren moment is, is het een goede inspiratiebron voor een schrijver.

We zien één punt in de tijd, maar de foto vertelt ons niet wat er daarvoor heeft plaatsgevonden of wat er daarna zal gebeuren. Je krijgt hooguit hints.

Een verhaal is het tegenovergestelde van een foto. In een verhaal gebeurt er iets, verandert er iets. Dat kan groot zijn, zoals een personage dat in haar eentje de wereld redt. Het kan ook klein zijn, zoals een personage dat eindelijk haar geduld verliest met die vervelende buurman.

Kortom: een foto kan je veel vertellen, maar geeft je ook de ruimte om er zelf een verhaal bij te verzinnen. Daar word je nieuwsgierig van!

Met deze schrijfwedstrijd daag ik je uit om een kort verhaal (max. 400 woorden inclusief titel) te schrijven op basis van de foto op de site. Je kunt je verhaal in het Nederlands of Engels schrijven.

De schrijvers van de vijf beste verhalen krijgen elk een coachsessie (t.w.v. € 39,-) waarin we je verhaal en schrijfvragen bespreken. De schrijver van het beste verhaal wint daarnaast een gesigneerd exemplaar van Schrijverig: Het inspiratieboek voor beginnende schrijvers (t.w.v. € 18,95 incl. verzendkosten).

Je kunt je verhaal insturen t/m 31 mei. Je vindt alle voorwaarden, en de foto natuurlijk, op de website: http://kellymeulenberg.com/schrijfwedstrijd-mei-2022/

Ik kijk uit naar je verhaal!

Veel schrijfplezier,
Schrijfcoach Kelly Meulenberg

PS: Als je wat meer tips wilt om een verhaal bij een foto te verzinnen, kijk hier dan even: http://kellymeulenberg.com/verhaal-foto/

Deadline

Wie

schrijfcoach Kelly Meulenberg

Winnen

1x gesigneerd exemplaar van Schrijverig (t.w.v. € 18,95)
5x coachsessie met feedback op je wedstrijdverhaal (t.w.v. € 39,-)
Off