Renate Dorrestein Prijs voor literaire verhalen (Hebban.nl, hoofdprijs 1000 euro)

De Renate Dorrestein Prijs 2023 is een schrijfwedstrijd voor literaire verhalen van maximaal 7.500 woorden. Inzenden kan vanaf 1 juni 2023 via een artikel op Hebban.nl en kost 10 euro per verhaal, de deadline is op 25 juni 2023. De hoofdprijs is € 1000 en de uitreiking is in september 2023. Als bonus worden de vijf beste verhalen in een Hebban ebook gepubliceerd en worden de winnende auteurs in een artikel gepromoot richting zo'n kwart miljoen Hebban-leden. Stichting Renate Dorrestein stelt bovendien een extra prijs ter beschikking: de winnaar krijgt de gelegenheid om de Renate Dorrestein Suite te gebruiken als inspirerende schrijfplek.

De Renate Dorrestein Prijs schrijfwedstrijd is open voor iedereen die een literair kort verhaal wil schrijven. De beoordeling van de ingezonden verhalen gebeurt anoniem, de jury kan zich dus niet laten beïnvloeden door de naam van een bekende schrijver of die van een onbekende debutant. Daardoor heeft iedereen werkelijk een gelijke kans.
Alle deelnemers ontvangen feedback.

Alle soorten literaire verhalen zijn welkom. Lees op de website meer over de voorwaarden en reglementen.

Deadline

Wie

Hebban.nl

Winnen

De hoofdprijs is 1.000 euro en de beste vijf verhalen worden in een ebundel op Hebban.nl gepubliceerd (publicatievergoeding 50 euro).