Laat je inspireren door de foto

Hi schrijver,

“Een beeld zegt meer dan duizend woorden” is een bekend cliché. Maar omdat een foto een bevroren moment is, is het een goede inspiratiebron voor een schrijver.

We zien één punt in de tijd, maar de foto vertelt ons niet wat er daarvoor heeft plaatsgevonden of wat er daarna zal gebeuren. Je krijgt hooguit hints.

Een verhaal is het tegenovergestelde! In een verhaal gebeurt er iets, verandert er iets. Dat kan groot zijn, zoals een personage dat in haar eentje de wereld redt. Het kan ook klein zijn, zoals een personage dat eindelijk haar geduld verliest met die vervelende buurman. De verandering kan ook alleen maar innerlijk zijn: je personage kan een inzicht krijgen waardoor ze anders naar zichzelf of iets in haar omgeving kijkt.

Kortom: een foto kan je veel vertellen, maar geeft je ook de ruimte om er zelf een verhaal bij te verzinnen. Daar word je nieuwsgierig van!

Wie en wat zien we hier? Wat is er gebeurd voorafgaand aan het moment op de foto? Wat gebeurt er daarna? Vindt dit moment plaats aan het begin, in het midden of aan het eind van je verhaal?

Met deze schrijfwedstrijd daag ik je uit om een kort verhaal (max. 400 woorden inclusief titel) te schrijven op basis van de foto op de site. Je kunt je verhaal in het Nederlands of Engels schrijven.

E-mail je verhaal als Word-bestand uiterlijk woensdag 30 juni 2021, 23:59 uur Nederlandse tijd naar info@kellymeulenberg.com.

Als je verhaal voldoet aan de op de site vermelde wedstrijdvoorwaarden, heb je altijd prijs! Je krijgt dan een coachsessie (t.w.v. € 29,-) waarin we je verhaal en schrijfvragen bespreken. Daarnaast verloot ik één gesigneerd exemplaar van Schrijverig: Het inspiratieboek voor beginnende schrijvers (t.w.v. € 18,95 incl. verzendkosten). De uitslag wordt bekend gemaakt op 5 juli.

Je vindt alle voorwaarden, en de foto natuurlijk, op de website:
http://kellymeulenberg.com/schrijfwedstrijd-juni-2021/

Ik kijk uit naar je verhaal!

Veel schrijfplezier,
Schrijfcoach Kelly Meulenberg

PS: Als je wat meer tips wilt om een verhaal bij een foto te verzinnen, heb ik dit artikel voor je: http://kellymeulenberg.com/verhaal-foto/

Deadline

Wie

Schrijfcoach Kelly Meulenberg

Winnen

- coachsessie met feedback op je verhaal
- gesigneerd exemplaar van Schrijverig: Het inspiratieboek voor beginnende schrijvers