Kukai Zomer 2023

Een kukai is een haikuwedstrijd waarbij de deelnemers ook de jury zijn. Het thema van deze kukai is: ‘zomer’. Alle inzendingen komen overzichtelijk en anoniem op een webpagina te staan. Je mag stemmen op jouw favoriete drie haiku’s, maar je mag natuurlijk niet op je eigen haiku stemmen.

Je mag maximaal één Nederlandstalige haiku inzenden. Meedoen is gratis. Je donatie wordt op prijs gesteld. De haiku mag niet eerder in het openbaar domein gepubliceerd zijn. Het maximaal aantal inzendingen is 75. Strikte toepassing van klassieke haiku regels, zoals 5-7-5 lettergrepen en een seizoenwoord, is niet vereist. Deadline voor inzenden is 2 juli. Stemmen op de haiku van jouw voorkeur kan tussen 3 en 9 juli 2023. Kort na 10 juli wordt de winnaar bekend gemaakt.

Deadline

Wie

Poetry Kukai

Winnen

De winnende haiku wordt gepubliceerd in een nieuwsbericht op www.haiku.nl. Dat is de website van Haiku Kring Nederland. De winnaar ontvangt een haiku boekenpakket ter waarde van dertig euro. Er is geen jury. De haiku’s worden beoordeeld door de inzenders zelf.
De uitslag wordt openbaar gemaakt via www.PoetryKukai.com. Over de uitslag kan niet gecommuniceerd worden.