Harland Prijs voor speculatieve verhalen (Hebban.nl, hoofdprijs 1000 euro)

De Harland Prijs 2023 is een schrijfwedstrijd voor speculatieve verhalen (fantasy, sciencefiction, horror, magisch realisme en aanverwanten) van maximaal 7.500 woorden. Inzenden kan vanaf 8 september 2023 via een artikel op Hebban.nl en kost 10 euro per verhaal, de deadline is op 8 oktober 2023. De hoofdprijs is € 1000 en de uitreiking is in februari 2024. Als bonus worden de vijf beste verhalen in een Hebban ebook gepubliceerd en worden de winnende auteurs in een artikel gepromoot richting zo'n kwart miljoen Hebban-leden.

De Harland Prijs schrijfwedstrijd is open voor iedereen die een speculatief kort verhaal wil schrijven. De beoordeling van de ingezonden verhalen gebeurt anoniem, de jury kan zich dus niet laten beïnvloeden door de naam van een bekende schrijver of die van een onbekende debutant. Daardoor heeft iedereen werkelijk een gelijke kans.
Alle deelnemers ontvangen feedback.

Alle soorten speculatieve verhalen zijn welkom. Lees op de website meer over de voorwaarden en reglementen.

De Harland Prijs is de nieuwe naam van de schrijfwedstrijd voor fantasy-, sciencefiction- en horrorverhalen die al sinds 1976 wordt georganiseerd, eerst als King Kong Award, later als Millenniumprijs, Paul Harland Prijs en Harland Awards.

Deadline

Wie

Hebban.nl in samenwerking met Stichting Fantastisch Genre

Winnen

De hoofdprijs is 1.000 euro en de beste vijf verhalen worden in een ebundel op Hebban.nl gepubliceerd (publicatievergoeding 50 euro).