Gorcumse literatuurprijs 2020 / 2021

De Gorcumse literatuurprijs schrijft haar wedstrijd voor 2020/2021 uit met het thema "Wat laat je na, hoe wil je herinnerd worden?" Het thema sluit aan bij het Hugo de Grootjaar. Hij ontsnapte 400 jaar geleden in zijn boekenkist als politiek gevangene uit Slot Loevestein.
Mag je denken wat je wil, mag je geloven wat je wil? Hugo de Groot dacht erover na en veel van zijn denken is nu onderdeel van onze huidige wereldwijde wereld. Hoe kan dat? Wie was hij? Wat dacht hij?

Schrijf een verhaal of gedicht, stuur het uiterlijk 24.00 uur 1 maart 2021 in. Wie weet sta je tussen de winnaars op 21 april 2021, als de omstandigheden het toelaten, op het podium in Slot Loevestein.

De Gorcumse literatuurprijs is vanaf 12 jaar, voor Nederland en Vlaanderen. Jong en oud kan inspiratie opdoen in de lesbrief die Museum Slot Loevestein samen met de Gorcumse literatuurprijs maakte, lees erover op www.gorcumseliteratuurprijs.nl. Lees daar ook alle andere informatie. Doe ook mee!

Deadline

Wie

Stichting literaire workshop/ Gorcumse literatuurprijs

Winnen

De Gorcumse literatuurprijs biedt haar winnaars diverse podia aan waar zij hun werk mogen presenteren, het is een wezenlijk onderdeel van het prijzenpakket. Er zijn zes prijzen in verschillende leeftijdscategorieën te vergeven.

De prijs:
- Een geldbedrag van € 100,-.
- Presentatie van het werk door de winnaars tijdens de feestelijke prijsuitreiking op woensdag 21 april 2021 in het Arsenaal op Slot Loevestein.
- Presentatie van de winnaars tijdens het Culturele Festival op zaterdag 29 mei 2021 (valt samen met de feestelijke vestingdriehoekdagen), Loevestein is open voor allerhande culturele activiteiten uit de regio binnen de thematiek van het Hugo de Grootjaar. Informatie volgt op www.hugo2021.nl.
- Presentatie op het Nederlands Dichterspodium door de winnaars, onder voorbehoud.
- Presentatie van de jongere winnaars tijdens het Fortes Festival, informatie volgt later.
- Jurylid Gorcumse Literatuurprijs voor het eerstvolgende jaar.
- Alle winnaars ontvangen een oorkonde.
- Bekendmaking in (regionale) media.
- Bekendmaking en/of publicatie via digitale en sociale media.
- De winnaars worden doorgegeven aan Het Letterkundig Museum.
- De winnende inzendingen worden vanaf 2014 in het Regionaal Archief Gorinchem verzameld.