Flessenpost

Wat vind jij: wat moet wis en waarachtig blijven? Wat zie jij niet graag verdwijnen? Welke plek of welk uitzicht, welk dier of welke boom, welke bloem of welk seizoen? Wat maakt dit schepsel zo bijzonder, wat betekent het voor jou en wat als het er op een dag niet meer zou zijn? Vang je verwondering in taal, pleit vurig voor voortbestaan, schrijf een brief aan wie het maar lezen wil. Stop hem in een lege fles en geef hem tussen 9 juli en 21 augustus tijdens openingstijden af bij de Geertruidskerk. Mailen mag ook, naar info@geertruidskerk.nl.

Deze wedstrijd maakt deel uit van Flessenpost, een verhaalproject bij de expositie 'Op Drift' over de Sint Elisabethsvloed in 1421, een watersnoodramp die uiteindelijk leidde tot het ontstaan van de Biesbosch. ‘Op Drift’ plaatst deze ramp in een nieuw en eigentijds licht. Vandaag de dag stijgt de zeespiegel sneller dan ooit. Anderzijds is er een toenemend tekort aan water wereldwijd en kampen mensen met grote droogte en vernietigende bosbranden. Hoe gaat het verder? Welke beweging maken we? Wat koesteren we, waarvoor komen we in actie en wat geven we op?

Wil je graag meedoen met deze wedstrijd, maar weet je niet hoe te beginnen? Doe dan mee met de gratis schrijfworkshop Flessenpost. Sowieso leuk, voor inspiratie en ontmoeting! Er is een online workshop op vrijdag 24 juni, en een live workshop op zaterdag 23 juli en zondag 7 augustus in de Geertruidskerk in Geertruidenberg.

Deadline

Wie

De Geertruidskerk in Geertruidenberg in samenwerking met schrijver en maker Meisje op zee

Winnen

De 1e prijs is een boottocht door Nationaal Park De Biesbosch, 2e prijs een boekenbon, 3e prijs een mooie miniatuur van de historische Geertruidskerk. Alle inzendingen krijgen een plek in de expositie 'Op Drift'.
Off