Evander Schrijfcoaching Zomer 2024 - Schrijf je eigen roman

Na de zeer succesvolle edities van 2020-2021-2022 en 2023 volgt nu de zomer 2024 schrijfwedstrijd van Evander Schrijfcoaching. Dit keer gaat om het schrijven van een roman.

Je kunt een idee voor een roman inzenden, niet een kant-en-klaar manuscript. Dus een synopsis van maximaal 1.500 woorden in combinatie met enkele uitgewerkte hoofdstukken (2.500-5.000 woorden) en een korte motivatie. Heb je reeds een volledig manuscript, kies dan enkele hoofdstukken uit het verhaal en voeg een samenvatting van de rest toe.
De verhalen mogen vallen in het genre: Familie- en streekromans, Fantasy en Science fiction, Thrillers, feelgood, erotiek en misdaad. Wel in de categorie fictie.

Een synopsis is een samenvatting van het boek, opgebouwd in een korte beschrijving (1-2 zinnen) per hoofdstuk. Zet deze punten genummerd per hoofdstuk onder elkaar. Heb je het einde nog niet uitgewerkt? Stuur dan de synopsis in tot hoever je al bent.

Het doel van deze wedstrijd is om uiteindelijk samen een verhaal te ontwikkelen dat goed genoeg is om uitgegeven te worden door een grote uitgeverij.

Dit jaar hebben we een extra element toegevoegd: zend jij je inzending in voor 1 juli, dan krijg je 2 tips van onze jury om de inzending te verbeteren. Stuur jij het in voor 1 augustus dan krijg je 1 tip om mee aan de slag te gaan. Je mag voor 31 augustus een herziene versie insturen met daarin de aanpassingen naar aanleiding van de tips.

Voor alle regels: zie de website van Evander Schrijfcoaching

Deadline

Wie

Evander Schrijfcoaching is een initiatief van auteur Martyn van Beek, die mede onder pseudoniem Marit Vanström tot de Nederlandse thrillertop behoort.

Winnen

Win een volledige manuscriptbegeleiding en toegang tot het netwerk van Evander Schrijfcoaching. De vorige winnaars van de schrijfwedstrijd hebben allemaal een boekencontract gekregen bij een goede uitgeverij.
De deelnemers die het halen tot de longlist (25 inzendingen) worden uitgenodigd voor een digitale workshop op zondag 6 oktober 2024.