Essaywedstrijd: verleden, heden en toekomst van het voedselsysteem

Hoe, wat en wanneer mensen eten heeft gevolgen voor alles om ons heen. Voedsel vormt het startpunt van de relatie tussen mens en natuur, de economie, maar ook voor hoe mensen met elkaar omgaan. Heb jij een mening over het voeden van de moderne stad? En kan je die verwoorden in een scherp geschreven essay? Dan is Flevo Campus op zoek naar jou!

Want het is weer tijd voor de jaarlijkse Flevo Campus essaywedstrijd! Na twee bijzonder succesvolle wedstrijden, waarvan de winnende essays zijn opgenomen in de jaarlijkse Flevo Campus essaybundel, zijn de verwachtingen bij de organisatie en jury dit jaar hooggespannen. Dus heb jij een verhelderend inzicht, een goede pen en de ambitie om gepubliceerd te worden? En wil je ook nog een leuke geldprijs winnen? Klim dan in de pen en doe mee!

Ben jij de schrijver (in spe) die we zoeken? Dien dan uiterlijk 30 april 2021 jouw essayvoorstel in. Het voorstel dat je in eerste instantie schrijft, is een samenvatting van hoe jouw essay eruit gaat zien en is niet langer dan één A4’tje. Deze voorstellen worden beoordeeld door de jury die uiteindelijk de winnaars kiest. De winnaars mogen hun voorstel dan uitwerken tot een volledig essay.

Deadline

Wie

Flevo Campus

Winnen

Deze wedstrijdeditie worden er drie winnaars gekozen, in drie categorieën:

Onderzoek: een essay over een nieuw onderwerp waarvoor nog veel onderzoek nodig is. Het honorarium voor de winnaar bedraagt €5.000.

Opiniërend / journalistiek essay: een essay op basis van een sterke mening of een courante, journalistieke productie. Ook bestaand werk gebruiken als basis voor een scherp essay valt hieronder. De winnaar ontvangt €3.000.

Studenten- of scriptieprijs: studeer je en heb je een inzicht opgedaan dat een essay verdient? Of schreef je een scriptie over een relevant onderwerp? Pas je idee of scriptie dan aan tot een essay en maak kans op het honorarium van €1.500.