Doe mee aan Het Rode Oor 2024 | Van welke zin krijg jij zin?

Voor de achtste keer organiseert deBuren samen met Stichting Nieuwe Helden, De Nieuwe Liefde, Hard//hoofd en The Writer's Guide (to the Galaxy) de erotische schrijfwedstrijd Het Rode Oor, de jaarlijkse zoektocht in Vlaanderen en Nederland naar de beste erotische verhalen om naar te luisteren. De opdracht? Laat je prikkelen door de eerste zin van een roman, gedicht, lied of een eerste ontmoeting.

De vraag is dus: van welke zin krijg je meteen… eh… zin?* De openingszin van één van je favoriete romans? ‘It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife.' Of van een gedicht? 'i like my body when it is with your body.’ Of misschien doet een klassieke pick-up line als 'Kom je hier vaker?' het wel voor jou. Laat je inspireren door de beste (of slechtste) eerste zinnen en schrijf een erotische scène, kortverhaal of gedicht.

 * Yes, alle partners van Het Rode Oor ondersteunen deze woordgrap.

De jury van Het Rode Oor 2024

De jury bestaat dit jaar uit Olga Ponjee (scenarioschrijver, kledingmaker, drag king en amateur timmeraar), Charlotte Duistermaat (chef literair Hard//hoofd), Birsen Uçar (auteur en muzikant), Yousra Benfquih (schrijver, dichter en spoken word artiest) en Geert Cortebeeck (Uitgever Horizon).

Deadline

Stuur je tekst als worddocument naar debbie@deburen.eu vóór maandag 15 april 2024 (09:00). Graag met de volgende gegevens: naam (of pseudoniem), e-mailadres, gsm-nummer en vermelding van je inspiratiebron.

Meer weten? Op dhttps://deburen.eu/hetrodeoor vind je alle informatie over de wedstrijd, de spelregels, tips & favoriete zinnen van de jury en de beste verhalen uit eerdere edities.

Het Rode Oor is een initiatief en organisatie van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in samenwerking met Stichting Nieuwe Helden, De Nieuwe Liefde, Hard//hoofd en The Writer's Guide (to the Galaxy)

Deadline

Wie

Het Rode Oor

Winnen

De publieksprijswinnaar (Het Rode Oor) en de juryprijswinnaar (Het Rode Oortje) krijgen een grote print van een illustratie die we door een illustrator op maat van het verhaal laten maken. De winnaars van de publieksprijs en de juryprijs krijgen daarnaast ook nog een geldprijs van 500 euro.

Alle finalisten bieden we een redactiegesprek aan, krijgen de mogelijkheid om hun verhaal na het gesprek te herschrijven en ontvangen feedback van de jury. De acht beste verhalen worden tijdens een simultaanfinale in De Nieuwe Liefde (Amsterdam) en het Zuiderpershuis (Antwerpen) op zondag 29 september voorgedragen door de mooiste stemmen van de Lage Landen.

Na de finale worden de acht verhalen gepubliceerd als tekst en podcast en voor elk verhaal wordt een illustratie gemaakt. De verhalen van de twee winnaars worden met de illustratie gepubliceerd op het literaire platform Hard//hoofd.